About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο καθενας ειναι στο δικο του μοναδικο κοσμο...

"Τις τελευταίες μέρες μου ΄ρχεται συνεχώς στο μυαλό η ελληνική παροιμία «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι». Ίσως μια επίκαιρη παράφραση της, είναι το «Δείξε μου ποιος σε κυβερνά, να σου πω τι λαός είσαι!» Αλήθεια τι λαός είμαστε εμείς οι Έλληνες; Ψηφίσαμε μία κυβέρνηση που μας έταξε λεφτά, και αντί να...



πάμε ταμείο να εισπράξουμε τα αναμενόμενα ευρουλάκια, εισπράξαμε 18 μήνες σούπερ λιτότητα και ασύληπτο χρέος -δώρο για τα δισέγγονά μας! Μόλις αντιληφθήκαμε ότι δεν πρόκειται να γλυτώσουμε από νέα βάναυση φορολογία και ένα σωρό άλλα μέτρα που θα μας γονατίσουνε για τα επόμενα 10, 20... 30... 40... χρόνια (οι απόψεις ως προς τη διάρκεια διίστανται, συμφωνούν όμως όλες ως προς τη βέβαιη αναποτελεσματικότητα των μέτρων) κάποιοι βγήκαμε στους δρόμους θεωρώντας ότι ο πολιτικός εμπαιγμός εις βάρος μας έπρεπε να λάβει τέλος.

Τα βάλαμε με όλους και όλα, εγχώριους και ξένους σωτήρες , τα βάλαμε ακόμη και με τον ίδιο μας τον εαυτό σε μια κρίση αυτοκριτικής για τις πολιτικές μας επιλογές τις τελευταίες δεκαετίες. Την ίδια στιγμή όμως που κάποιοι φωνάζουν δυνατά και καθαρά πως «ξύπνησαν», κάποιοι άλλοι πεισματικά κωφεύουν σε ότι κι αν γίνεται γύρω τους και συνεχίζουν τη ζωή τους σα να μην άλλαξε τίποτα! 25000 αγανακτισμένοι βρέθηκαν για 4η Κυριακή στο Σύνταγμα, ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 50000 εκδρομείς του Σαββατοκύριακου πλημμύριζαν τις εθνικές οδούς. "Και γιατί είναι κακό αυτό;" Θα σκεφτεί κάποιος. "Καλοκαιράκι είναι! δεν έχουμε όλοι μας το δικαίωμα να κάνουμε κανα μπανάκι βρε αδερφέ ;"

Το ΄χουμε πως δε το ΄χουμε! Μόνο που όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «αδερφός» καλό είναι να θυμόμαστε που και που, τι πραγματικά σημαίνει. Μπορεί το δικό μας σπίτι να μην έχει πάρει ακόμη φωτιά , και η δική μας δουλειά να μην κινδυνεύει άμεσα αλλά το βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα «θα μας πάρει όλους η μπάλα!» Γι’ αυτό καλύτερα να βάλουμε όλοι μαζί ένα χεράκι να σώσουμε ότι μπορούμε τώρα , παρά να κλαίμε αργότερα όλοι μαζί για την κακοδαιμονία μας ! Δεν ξορκίζεις το κακό που βρήκε τον γείτονα σου όταν κάνεις πως δε το βλέπεις! Την πόρτα του ανοίγεις διάπλατα για να μπει ευκολότερα και στο δικό σου σπίτι!"

αναγνωστρια

Πηγή: www.trelokouneli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!