About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Είναι η νοοτροπία...

Δεν είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ο Ολυμπιακός τον Βιερίνια από τον ΠΑΟΚ και τσάμπα το κάνουν σίριαλ, δεν είναι ότι παραμυθιάζουν για πολλοστή φορά τον κόσμο του Ολυμπιακού, δεν είναι ότι ενοχλούνται οι ΠΑΟΚτσήδες γιατί ο Βιερίνια κάθε μέρα πωλείται αλλού και ειδικά στον Πειραιά έχει κατέβει καμια εικοσαριά φορές, δεν είναι ότι αγνοούν επιδεικτικά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Πορτογάλου ότι δε φεύγει για άλλη ελληνική ομάδα σαν να μην τον σέβονται καθόλου, είναι φίλοι μου...






...η νοοτροπία.
    
Είναι αυτή η νοοτροπία που δε λέει να αποβάλει ο εκάστοτε ισχυρός του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτός που κάνει τα κουμάντα, ο εκάστοτε νταβατζής για να μην κρύβουμε και τα λόγια μας. Είναι αυτή η νοοτροπία που ισοπεδώνει κάθε λογική, κάθε άλλη ομάδα, κάθε προσωπικότητα και κάθε αξία. Είναι αυτή η νοοτροπία με την οποία θέλουν να ποτίσουν και τα μυαλά των οπαδών. Ότι δηλαδή η προεδράρα μπορεί να αγοράσει με τα λεφτά της τα πάντα, κάνουμε ότι θέλουμε και δεν υπάρχουν άλλοι. Μόνοι μας παίζουμε, οι άλλοι συμπληρώνουν για να γίνει το πρωτάθλημά που στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε ό,τι κι αν γίνει.

Είναι αυτή η ίδια νοοτροπία που οδηγεί σε εξαγορές διαιτητών, στημένα ματς και παράγκες. Είναι η  ίδια νοοτροπία που φταίει για την αστεία αθλητική δικαιοσύνη, την μεροληπτική διοργανώτρια αρχή και τα χάλια του τσίρκου που επιμένουμε να αποκαλούμε ποδόσφαιρο. Ναι, είναι αυτή η νοοτροπία που έδιωξε και συνεχίζει να διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα, που αφήνει τις ομάδες έρμαια περιθωριακών τύπων, γιατί οι περισσότεροι σκεπτόμενοι όσο και να προσπαθήσουν κάποια στιγμή στην καλύτερη  των περιπτώσεων ξενερώνουν και στη χειρότερη αηδιάζουν. Είναι στο φινάλε η νοοτροπία στην οποία οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά η βία, γιατί η αδικία παντού και πάντα γεννούσε βία...

Θα μου πείτε: Τι σχέση έχει το ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον Βιερίνια με όλα τα παραπάνω; Δεν είναι ότι απλά τον θέλει. Είναι η νοοτροπία. Η ευκολία με την οποία ο Γαύρος και ο Πρωταθλητής έχουν 2-3 φορές την εβδομάδα παίχτη άλλης ομάδας πρωτοσέλιδο. Οι νοοτροπίες του τύπου: "Αυτόν θέλω!".
 
Όσοι φίλαθλοι ή οπαδοί (καμία σχέση δεν έχει ο οπαδός με τον κάφρο, αυτό είναι πάλι ένα άλλο παρεξηγημένο θέμα στην Ελλάδα) είναι σκεπτόμενοι καταλαβαίνουν τι εννοούμε, ανεξάρτητα από οπαδική προτίμηση. Όσοι πάλι δε θέλουν να καταλάβουν και υποστηρίζουν τέτοιες νοοτροπίες, να μη γκρινιάζουν όταν στην καθημερινότητά τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο της ζούγκλας. Να μην παραπονιούνται όταν τους αναγκάζουν στη δουλειά να δουλεύουν δέκα και δώδεκα ώρες χωρίς να πληρώνονται, όταν οι μεγαλοκαρχαρίες της ελληνικής κοινωνίας φοροδιαφεύγουν μόνιμα, όταν οι πολιτικοί έχουν ασυλία, όταν εν γένει το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, γιατί είναι η ίδια νοοτροπία που αυτοί στηρίζουν στο ποδόσφαιρο. Μονά ζυγά δικά μας δε γίνεται...
  
Βέβαια όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και αυτή η νοοτροπία έχει και το αντίτιμό της. Το αντίτιμό της λοιπόν είναι οι ευρωπαϊκές πορείες (ο Θεός να τις κάνει) των ευνοημένων ομάδων. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι ΠΑΟΚ και Άρης προχώρησαν περισσότερο από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Πιο πολύ και από αυτούς που παίρνουν πρωταθλήματα με 30 βαθμούς διαφορά, από αυτούς που σκορπάν εκατομμύρια κι από αυτούς που φέρνουν μεγάλα ονόματα. Και δεν ήταν η πρώτη φορά! Αυτό για κάποιον που δεν ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις φαντάζει παράλογο. Για όσους όμως μπορούν να δουν πιο μακριά από τη μύτη τους όχι.
 
Ο μόνιμος πρωταθλητής διασύρεται σχεδόν κάθε χρόνο με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις. Και πώς να μη συμβεί αυτό όταν πολύ απλά δεν έχει μάθει να αγωνίζεται; Όταν ξέρει από τη Δευτέρα ότι την Κυριακή θα νικήσει; Μα δε γίνεται να χάσει, αφού το ματς το θέλει η προεδράρα! Τελεία και παύλα. Την ίδια ώρα που άλλες ομάδες πρέπει σε ΚΑΘΕ αγώνα να είναι καλύτερες από τον αντίπαλο, αλλιώς απλά δεν κερδίζουν. Κι όταν έρχεται ο ευρωπαϊκός αγώνας η ομάδα που έχει ξεχάσει να αγωνίζεται, που δεν ξέρει τι σημαίνει σκίζομαι για να κερδίσω, γίνεται άλλη μια φορά περίγελος. Αλλά δεν πειράζει! Η προεδράρα την επόμενη μέρα θα πάρει μέτρα! Θα τρίξει τα δόντια στους περιπατητές και αδιάφορους ποδοσφαιριστές, θα προαναγγείλει μεταγραφάρες και θα πάει για το δέκατο, ενδέκατο, δωδέκατο πρωτάθλημα...

Όσοι είστε Παναθηναΐκοί ή ΑΕΚτσήδες, ακόμα και όσοι είστε οπαδοί θεωρητικά μικρότερων ομάδων, μη βιαστείτε να επιβραβεύσετε το παρόν άρθρο, επειδή κράζει τον Ολυμπιακό. Κινδυνεύετε να πέσετε θύμα της ίδιας νοοτροπίας. Γιατί κι οι Ολυμπιακοί όταν ευνοούνταν ο Παναθηναίκός ή η ΑΕΚ, απλά επιβράβευαν τέτοια κείμενα. Σκεφτείτε λοιπόν μήπως και η δική σας ομάδα έκανε κάποια στιγμή τα ίδια. Και κυρίως αναρωτηθείτε ποια ήταν τότε η δική σας νοοτροπία...


  

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά να έχουμε!

Με εκτίμηση,
vouliazoume
  

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε κακομοιρη κομπλεξικε και ασχετε απο ποδοσφαιρο.Οτι γραφεις ειναι εντελως ηλιθιο και φανερωνει οτι ολοι οι παοκτζηδες ειστε πραγματικα ΖΩΑ.Ο μονιμος πρωταθλητης εχει 38 και συ εχεις 2.Τολμας να μιλας.Θελετε να τα βγαλετε αναξια γιατι εσει οι ιδιοι ειστε αναξιοι.Ειστε τοσο ηλιθιοι γιατι μια φορα μπορουσατε να διεκδικησετε πρωταθλημα και δε σας αφησε ο μπαμπας σας(παο).Μιλαω για περσι.Ειστε γνωστο παραρτημα.Και μη μιλας για Ευρωπη γιατι σεντονι δε θα κουνησεις ΠΟΤΕ.

vouliazoume είπε...

Αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία εννοούσαμε...

Ανώνυμος είπε...

Καλα κρασια..

vouliazoume είπε...

Επίσης! Και που'σαι; Πάμε γιατο 39ο,ε;

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται.Με τετοια ομαδαρα που εχω ειναι δυνατον να μη το παρω.Εσεις αν δεν ανοιξετε και φετος τα ποδια στο βαζελο,με τα χαλια που εχουν παο αεκ ισως να βγειτε και δευτεροι...Αλλα οχι.Εσεις τον Ολυμπιακο και τον Αρη να κερδιζετε και ειστε ενταξει..

vouliazoume είπε...

Ομαδάρα δε λες τίποτα... Όλη η Ευρώπη παρακαλάει να είναι στον Όμιλό σας!!
Τέλος πάντων, δεν είχαμε σκοπό να το πάμε σε οπαδική κόντρα, άλλη ήταν η ουσία του κειμένου. Όποιος θέλει και μπορεί να καταλάβει καλώς...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ αυτο το κειμενο ειναι πραγματικα μια αστειοτητα.Τι στο καλο.Γεννιεστε και σας κανουν αντιολυμπιακο εμβολιο;Τι κομπλεξ ειναι αυτο ρε ανθρωποι;Ποια νοοτροπια ειναι αυτη δηλαδη.Ο Ολυμπιακος οποιον θελει τον παιρνει.Αμα σκασει 5 εκαττομυρια για τον βιερινια νομιζεις δε θα τον δωσετε.Πανηγυρια θα κανατε.Ετσι ειναι οι μεγαλες ομαδες.Μπορει ο Μπολονι να πει .Π.χ ''Θελω τον Μιραλλας;Με τι θα τον παρετε;Με κουπονια;Με γραμματια,με τι;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι εξαιρετικο οταν τυχαινει σε ενα αρθρο να υπαρχει επιβεβαιωση των γραφομένων του, -(του αρθρου)- απο τα ιδια του τα σχόλια που ακολουθουν.

αυτο μ αρεσει στα blog.
:)

Ανώνυμος είπε...

το αν κανουμε πανηγυρια, εξαρταται (οπως σε καθε τι στη ζωη) απο την εκαστοτε κατασταση που επικρατει. σε πολιτικο-οικονομικο-αθλητικο επιπεδο. Ή και σε επιπεδο ξεχωριστων ανθρωπινων καταστασεων (βλεπε πχ Vierinha και την εγγυμοσυνη της κοπελας του.)-(εδω αρνηθηκε πιθανη μεταγραφη του σε χειροτερο κλιμα, οπως θα εκανε ο καθενας μας στην θεση αυτη)

οικονομικο-πολιτικα τωρα , και σε επιπεδο εξελιξεων παντα, ο ΠΑΟΚ , ναι , θα τον πουλουσε για 8 εκατομμυρια στον ΓΑΥΡΟ για παραδειγμα και , ναι , θα εκανε και πανηγυρια εαν ηταν σε ασχημη κατασταση οικονομικα. αλλα τωρα, αυτην τη στιγμη για 5 μυρια , στον ΓΑΥΡΟ , κι ενω ειναι πολυ κοντα στην ολοκληρωση νεας ιδιοκτησιας αρα και χρηματων, ΟΧΙ ! , δεν θα τον πουλουσε ο ΠΑΟΚ τον Vierinhia. Πιο πιθανο ειναι να πανηγυριζε ο ΠΑΟΚ που κρατησε εστω για μια χρονια στην ομαδα τον καλυτερο παιχτη σε ολο το ελληνικο προταθλημα.

αρα η νοοτροπια του -εχω τα παντα, ειμαι ισχυρος , με το χρημα μπορω να εχω τα παντα- , βλαπτει σε ολα τα επιπεδα , ακομη και σε προσωπικο. Να οριστε, το πρωτο σχολιο κι ολας , επιβεβαιωνει. Μην εκτιθεστε ρΕΕ!

Ανώνυμος είπε...

Οπως καθε χρονο , ονειρα θερινης νυκτος ... Και οχι δεν ειμαστε ζωα οι ΠΑΟΚτζηδες απλα εσεις εχετε καταντησει αστειοι.

Υ.Γ. ¨Εμεις εχουμε 2 ΚΑΘΑΡΑ και περπαταμε με το κεφαλι ΨΗΛΑ !

Ανώνυμος είπε...

Καλα ο καλυτερος παικτης σε ολα το Ελληνικο πρωταθλημα δεν ειναι.Ειναι απλα πολυ καλος παικτης και για το επιπεδο της ομαδας που βρισκεται,φανταζει σε εσας οτι ειναι ο Μεσσι.
Οτι και να μου πεις το κομπλεξ σας ειναι τεραστιο.
Αν το πρωτοσελιδο που ελεγε''Αυτον θελω''ηταν πρασινης εφημεριδας δε θα εγραφες τιποτα.Και μη μου πεις το αντιθετο γιατι θα ηταν ψεματα.Οποτε ασε κατα μερους την νοοτροπια των μεγαλων ισχυρων οικονομικα ομαδων και απλα παραδεξου οτι ειστε μια μικρη ομαδα με μεγαλο ΚΟΜΠΛΕΞ.

vouliazoume είπε...

Ωραία, είμαστε μια πολύ μικρή ομάδα με μεγάλο κόμπλεξ. Τεράστιο! Ζηλεύουμε αφάνταστα τα 38 σας πρωταθλήματα και γι'αυτο έκατσα κι έγραψα αυτό το κείμενο. Ζηλεύουμε και τις εκάστοτε προεδράρες σας και τις ευρωπαϊκές σας πορείες και το λαό σας και όλα...
Το παραδεχόμαστε, είμαστε πολύ λίγοι μπροστά σας και κομπλεξικοί!!! Εντάξει τώρα;

ΥΓ: Για να γίνεις ρόμπα δες τι είχαμε γράψει όταν η ομάδα σου πέρυσι νίκησε τον Παναθηναϊκό και γελούσαν και οι πέτρες με το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη:

http://vouliazoume.blogspot.com/2011/02/blog-post_21.html

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μη κατσω να διαβασω και αλλες αηδιες ρε ανθρωπε.Στους 8 και στους 16 του champions league δεν θα φτασεις ΠΟΤΕ.Πρωταθλημα δε θα παρεις ΠΟΤΕ.
KAI επειδη ανεφερες ακυρωθεν γκολ κατσουρανη.Εσυ ρε πως με κερδισες φετος 2-1.Μηπως με κερδισες με ανυπαρκτο πεναλντι..Καθηστε στα αυγα σας γιατι ειστε πολυ μικρη ομαδα.

vouliazoume είπε...

Έγινεεεεεε!

Ανώνυμος είπε...

Αμπαλοι... Πραγματικα... αμπαλοι...

τι να πεις.


ΑΑΑΑΡΡΕΕ ΚΑΗΜΕΝΕ π.ο.κ

Αδιάφθορος είπε...

Εχει πολλη πλακα ολο αυτο που γινεται.Ο φιλος ολυμπιακος αυτοξευτιλιζεται,γελαν ολοι μαζι του και ακομα να το καταλαβει.Εκτος και αν τα σχολια του ειναι αυτοσαρκαστικα ή χιουμοριστικα και δεν καταλαβαμε το χιουμορ του.

Ανώνυμος είπε...

Οτι εχω πει ειναι αληθεια και δεν μπορειτε να το παραδεχτειτε γιατι ειστε ΖΩΑ...και ΖΩΑ θα παραμεινετε...

vouliazoume είπε...

Θέλω να ελπίζω ότι δεν είσαι πάνω από 16 χρονών. Αλλιώς θα στεναχωρηθώ πολύ...

Ανώνυμος είπε...

αχχχχ..... πφφφφφφφφφφφφφφ.... μακαρι να ημουν ολυμπιακος... τοσες χαρές, τοσο κεφι, τι ομαδα θεε μου! αν νικησει στο πρωτο ματς τσου λου, θα το σκεφτω να αλλαξω ομαδα... δεν αντεχω να μας λενε αλλο ζωα! δεν προκειται ποτε να γινουμε σαν κι αυτους! ζηλευω σα τρελος. :(



xaxaxaxaaxaxaxaxa γελοιοι! αστειοι! αμορφωτοι ολυμπιακοι. η αμορφωσια και ο κομπλεξισμος στο μεγαλειο του.

μου φερνουν στο νου το "συνδρομο του βλακα" , ξερετε.... αυτο που ο βλακας νομιζει οτι οι γυρω του ειναι βλακες.


χαχαχαχαχαχααχ. καημενα.

Ανώνυμος είπε...

gaurakos???eise toso.....ftinos,ligos,kenos,kai oti allo arnitiko eiparxi se auton ton planiti.....pou aporo giati asxolounte mazi sou???????

ps:mono PAOK

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΜΑΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ (ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΜΥΑΛΟ) ΟΤΙ Ο ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ...ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΖΩΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ...Α ΡΕ ΚΑΗΜΕΝΟ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

kai τωρα μιστερ 38 πρωταθληματα που υποβιβαστηκες στο europa league προσπαθεις να μας πεισεις οτι εισαι και ο κυριως εκπροσωπος της χωρας στη διοργανωση.μονο που η ....η τυχη σε εριξε στη ρουμπιν και θα δουμε ποσα απιδια παιρνει ο σακος. παντως εγω σου ευχομαι να προκριθεις και να σε βρω στους 16 με ξενουσ διαιτητες σε μια οσο το δυνατον γινεται ακριβοδικαιη διοργανωση χωρισ παραγκα χωρις 10000 αστυνομικους ελικοπτερα κλπ

vouliazoume είπε...

Περίμενε φίλε μου 11.54 να δούμε τι θα γίνει, γιατί με Ντι Νατάλε σφίξαμε...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!