About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Δικαίωμα για εισαγωγή σε παλαιούς αποφοίτους

Δικαίωμα για εισαγωγή σε παλαιούς αποφοίτουςΗ ρύθμιση αφορά όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές τα δύο προηγούμενα έτη. Μέχρι τις 2 Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης από τους υποψηφίους.




Για ακόμη δύο χρόνια θα ισχύει η ρύθμιση για την εισαγωγή των αποφοίτων λυκείων σε ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση. Παρά το γεγονός ότι πέρυσι το υπουργείο Παιδείας είχε καταργήσει αυτή τη διάταξη, χτες ανακοίνωσε ότι κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή για την παράταση κατά δύο έτη της σχετικής ρύθμισης, της οποίας κάνουν χρήση 10-12.000 υποψήφιοι κάθε χρόνο.
 
Η ρύθμιση προβλέπει τη δυνατότητα εισαγωγής με τη διαδικασία του 10%, για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014 και αφορά, σε κάθε περίπτωση, όσους πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), τα δυο αμέσως προηγούμενα έτη.
 
Αναλυτικότερα, με τη διαδικασία του 10%, θα μπορούν να εισαχθούν στο ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι απόφοιτοι Λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄) των ετών 2010 ή 2011.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η επαναφορά της ρύθμισης γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν εισαχθεί σε ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους αλλά και για όσους θέλουν να έχουν μια δε

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η επαναφορά της ρύθμισης γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν εισαχθεί σε ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους αλλά και για όσους θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να διαβούν την πόρτα των ΑΕΙ

Αντιστοίχως, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, θα έχουν δυνατότητα να εισαχθούν με τη διαδικασία του 10% οι απόφοιτοι λυκείου που πήραν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ ή ημερησίων ΕΠΑΛ (ομάδα Β΄), των ετών 2011 ή 2012.
 
Επίσης, μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄ το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων, εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για: Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ.
 
Οσοι από τους αποφοίτους αυτούς έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στο λύκειο που υπέβαλαν την αρχική Αίτηση-Δήλωση για να την ανακαλέσουν.
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η επαναφορά της ρύθμισης γίνεται προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν εισαχθεί σε ιδρύματα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους αλλά και για όσους θέλουν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να διαβούν την πόρτα των ΑΕΙ, χωρίς όμως να συμμετέχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
 
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!