About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Διαφημιστικό τρικ για φιλανθρωπικό ίδρυμα το πρωτοσέλιδο της «Liberation» με τον Καντονά

«Παραλίγο» πρόεδρος της Γαλλίας ο Καντονά
Διαφημιστικό τρικ ή όχι, έκανε πάταγο το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» με τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ερίκ Καντονά να ζητά τις υπογραφές 500 δημάρχων ζητώντας...






...τη στήριξή τους προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Γαλλίας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Απρίλιο (και Μάιο μιας και αναμένεται να υπάρξουν επαναληπτικοί)!

Όπως είναι γνωστό, κάθε υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της γαλλικής δημοκρατίας απαιτούνται 500 υπογραφές από εκλεγμένους αξιωματούχους.  Στην επιστολή του προς του δημάρχους, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου, αναφέρει πως «είναι ένας πολίτης με γνώση του τι συμβαίνει σε αυτή την εποχή, η οποία προσφέρει περιορισμένες ευκαιρίες στους νέους και δημιουργεί βίαιες και συστημικές αδικίες».

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο ποδοσφαιριστής που αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε ότι το να λάβει τις 500 υπογραφές «θα του επιτρέψει να στείλει ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα, ένα μήνυμα αλήθειας και σεβασμού».

Ο γεννημένος το 1966 γάλλος ηθοποιός πια, αποδείχθηκε ότι συμμετείχε σε μια διαφημιστική καμπάνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Για την ακρίβεια αυτό που ζητά μέσω της πρωτοσέλιδης φωτογράφισής του στη «Liberation» είναι να αυξηθεί η βοήθεια προς τους αστέγους και τους άπορους.

Για αρκετές ώρες όμως, το κυρίαρχο θέμα στα γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν η υποτιθέμενη υποψηφιότητα του Καντονά. Ακολούθως η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε συνέντευξη του Καντονά, όπου ο 45χρονος παραδέχεται ότι αυτό που θα ήθελε από τους πραγματικούς υποψηφίους της γαλλικής προεδρίας είναι να στηρίξουν το φημισμένο για το φιλανθρωπικό έργο του ίδρυμα «Abbe Pierre».

«Συμφωνήσαμε ότι χρειαζόμαστε διαφήμιση, οπότε καταλήξαμε σε αυτό το τρικ» είπε ο Καντονά, ο οποίος πρόσφατα είχε ταράξει τα νερά με την ακτιβιστική καμπάνια του, σύμφωνα με την οποία καλούσε τους συμπατριώτες του μικροκαταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες επιχειρώντας να ταράξει το οικονομικό σύστημα!

Πηγή: www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!