About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ - Παγώνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία

Παγώνουν οι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία Σε μηδενικά επίπεδα θα κυμανθούν οι τοποθετήσεις νέων καθηγητών την επόμενη χρονιά, όπως τόνισε η Α. Διαμαντοπούλου στους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Εκτός εφεδρείας ο χώρος της εκπαίδευσης διαβεβαίωσε η υπουργός.


 
Το 2011 προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί.

Aσχημα μαντάτα επιφυλάσσει για τη νέα σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που περιμένουν να διοριστούν, καθώς, όπως είπε χτες η Αννα Διαμαντοπούλου, οι διορισμοί θα κινηθούν σε μηδενικά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, αφού υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που είχε προγραμματιστεί για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπλήρωσε ότι και οι προσλήψεις που θα γίνουν την επόμενη σχολική χρονιά (2012-13) θα είναι ελάχιστες.
 
Ανοιχτό άφησε μόνο το ενδεχόμενο να γίνει ένας «μίνι» διαγωνισμός για θέσεις σε σχολεία ειδικής αγωγής εντός του 2012. Οι περικοπές στις προσλήψεις ξεκίνησαν από το 2011 όταν και προσελήφθησαν μόλις 546 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 133 ήταν στην πρωτοβάθμια και οι 413 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2010 οι προσλήψεις ήταν 2.825, το 2009 ήταν 5.556 και το 2008 είχαν φτάσει στα 7.836 άτομα.
 
Για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας η κ. Διαμαντοπούλου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην εκπαίδευση, ενώ αρνητικά απάντησε στο αίτημα της ΟΛΜΕ να «παγώσουν» οι αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. «Ο χρόνος δεν παγώνει, η χώρα προχωρά, τα ζητήματα είναι τεράστια. Μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση», δήλωσε η υπουργός.
 
Οσον αφορά στο εξεταστικό σύστημα η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει σχετικό πόρισμα που είχε εκπονήσει η «Επιτροπή Μπαμπινιώτη» αλλά, όπως η ίδια έχει δηλώσει, επιθυμία της είναι μια τέτοια αλλαγή να έχει την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων. Γι΄αυτό τον λόγο άλλωστε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και οι μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου να εισαχθούν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το σύστημα που ισχύει αυτή τη στιγμή. Τέλος σχετικά με τα μισθολόγια η υπουργός δήλωσε ότι θα ισχύσει ό,τι για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
     
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ - ΕΘΝΟΣ, 10/1/2012
    
Το πήραμε από: alfavita.gr
 
vouliazoume: Οι εκπαιδευτικοί έχουν την τιμή να έχουν τη χειρότερη Υπουργό της πιο αστείας Κυβέρνησης όλων των εποχών! Τα παιδιά είχαν να μην πάρουν βιβλία από την Κατοχή κι αυτή μας λέει για διαδραστικούς πίνακες!
Το να κάνεις τον Υποργό σήμερα είναι μια δουλειά που πληρώνεται καλά στην πιάτσα. Για ρωτήστε την Αννούλα και τον Παπακωνσταντίνου...
  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου δεν την παιρνουν με τις ντοματες οι δασκαλοι και καθηγητες το παιζει υπουργος και εχει και εκεινο το υφακι που σου ερχεται να την χαστουκισεις δημοσια,αλλα μαλλον πρωτα πρεπει να αυτοχαστουκιστω που ανεχομαι το παιδι μου να μην εχει παρει ακομα ολα τα βιβλια του

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΕ? ΟΥΤΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΟΥΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ. ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

vouliazoume είπε...

Η προπαγάνδα βέβαια δρα όταν είσαι έτοιμος να τη δεχτείς. Ή όταν είσαι ανέτοιμος να την απορρίψεις.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε! Υπουργός της πλάκας, δεν της καίγεται καρφί για την παιδεία, παρά μόνο για την πολιτική της καριέρα...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!