About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πιτσιρίκο, πιστεύουν σε εμάς και ελπίζουν!

Πιτσιρίκο… ο λόγος που σου στέλνω αυτό το mail είναι γιατί σήμερα γύρισα από το Λονδίνο μετά από 10 μέρες διαμονής…
  
Αυτές τις μέρες λοιπόν μίλησα με ανθρώπους από διάφορες χώρες του κόσμου, λέγοντας τους πάντα πως είμαι από την Ελλάδα και κουβεντιάζοντας τι συμβαίνει...
   

...στην χώρα μου, είχαν όλοι την ίδια εξήγηση: για όλα ευθύνεται ο καπιταλισμός…
 
Μια μεγάλη έκπληξη με περίμενε πηγαίνοντας στον καθεδρικό ναό του St.Paul όπου έχει κατασκηνώσει το Occupy London. Ένα μεγάλο πανό με ελληνικά γράμματα έγγραφε «ΔΩΣΤΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ». Mάλλον είναι πιο ευφάνταστοι οι Έλληνες του εξωτερικού.
 
Είχα την τύχη να πετύχω μια μικρή συνέλευση που είχαν και με έκπληξη παρατήρησα πως το κεντρικό τους θέμα ήταν η Ελλάδα! Oύτε κι εγώ θυμάμαι πόσες φορές ανέφεραν την Ελλάδα και τους Έλληνες που αγωνίζονται.
 
Μόλις τους είπα από που είμαι μου έδωσαν τον λόγο αμέσως αφού πρώτα με καλωσόρισαν σχεδόν με τιμές πρωθυπουργού – με τιμές τραπεζίτη ήθελα να πω.
 
Δεν έχω μιλήσει ποτέ σε συνέλευση στο Σύνταγμα και βρέθηκα να μιλάω μέσα σε μια σκηνή στο Λονδίνο με αυτά τα υπέροχα αγγλικά του νεοφερμένου που αν τα άκουγε η μανά μου θα έκλαιγε τα λεφτά που έδωσε τόσα χρόνια στα φροντιστήρια. Στα προφορικά του lower κόπηκα αλλά σημασία έχει πως με κατάλαβαν.
 
Πιτσιρίκο, πιστεύουν σε εμάς και ελπίζουν! Αυτό ήθελα να σου πω, τώρα που εμείς δεν κάνουμε τίποτα από τα δυο.
   

 

  

 
(Ευχαριστώ τη φίλη αναγνώστρια για το μέιλ και τις φωτογραφίες, και της ζητώ συγγνώμη που δεν της ζήτησα την άδεια για να τα δημοσιεύσω. Θα συμφωνεί, όμως, πως αυτά πρέπει να διαδίδονται.)

Πηγή: pitsirikos.net

4 σχόλια:

Γιάννης Δ. είπε...

Τι να το κάνεις, αφού εμείς δεν ελπίζουμε σε εμάς αλλά περιμένουμε τον Τσακ Νοόρις να μας σώσει;

vouliazoume είπε...

Περίπου έτσι είναι Γιάννη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι ανάμεσά μας που επιμένουν. Κι αυτό είναι το μόνο φως της ελπίδας που φαίνεται μέσα στο τούνελ που έχουμε χωθεί...

Γιάννης Δ. είπε...

Αυτό το φως είναι ίσα ίσα για να έχουμε αυταπάτες φίλοι μου καλοί.Αλλά δε βαριέσαι,καμιά φορά από το τίποτα καλές είναι και οι αυταπάτες.

vouliazoume είπε...

Κάποιες φορές Γιάννη, όπως την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου που παραιτήθηκε (ή έκανε πως παραιτείται) ο Γιωργάκης ή όπως την 28η Οκτωβρίου, αποδείξαμε ότι αν ο λαός το συνειδητοποιήσει μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο και αυτό δεν είναι αυταπάτη...
Βέβαια η όλη κατάσταση κάποια στιγμή μας κουράζει όλους. Οι αλλαγές όμως θέλουν θυσίες. Είμαστε έτοιμοι για θυσίες ή μόνο λόγια; Το μέλλον θα δείξει...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!