About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λευτέρης Λαζάρου: Μαγειρεύει για τους φτωχούς!

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε ο «Master Chef» Λευτέρης Λαζάρου δίνει μαθήματα ανθρωπιάς. Χωρίς να ξεχνά στιγμή από πού ξεκίνησε, ο γνωστός chef δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, αφού κλείσει το εστιατόριό του πηγαίνει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας και μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  
 

«Δε θεωρώ ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλώς ένα πιάτο φαΐ για μερικούς συνανθρώπους μας φτιάχνω. Δε θέλω να πάρει έκταση και ο λόγος είναι επειδή δε θέλω να… τρομάξω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα «Espresso» και πρόσθεσε: «Δεν έχει σημασία το πού. Το σημείο είναι διαφορετικό κάθε φορά. Άλλωστε δε θα ήθελα να δω κάμερες και φωτογράφους εκεί να απαθανατίζουν τις στιγμές».

Ό,τι κάνει, το κάνει με δική του πρωτοβουλία. Μοιράζει μόνος του το φαγητό και προσπαθεί να κάθεται μαζί με τους ανθρώπους αυτούς για να είναι σίγουρος ότι θα φάνε το φαγητό.

Ο γνωστός μάγειρας δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα είχε πρόβλημα να μαγειρεύει πιο συχνά για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Δε θα είχα πρόβλημα να μαγειρεύω πιο συχνά, κάποιες Κυριακές, σε ξενώνες. Θα κουβαλούσα και τα υλικά μου, είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αμερική και την Αυστραλία, χρειάζεται απλώς μεθόδευση. Αν μου το πρότειναν ή το πρότειναν σε κάποιους συναδέλφους μου, σίγουρα θα το κάναμε μετά χαράς», είπε.
 
Πηγή: www.protothema.gr 

2 σχόλια:

angel είπε...

Aν είχαμε έστω και λίγη ανθρωπιά όπως αυτός ο άνθρωπος τότε δεν θα βλέπαμε ούτε πονεμένους ούτε δυστυχισμένους.

vouliazoume είπε...

Έτσι είναι, αλλά...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!