About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Η πείνα δεν καταλαβαίνει από εθνική συνεννόηση...

Της εθνικής συνεννοήσεως γίνεται. Η κόρη του επίτιμου και ο κωλοτούμπας που ονειρεύεται εξουσία συμπλέουν με την θέση του αποτυχημένου ΠΑΣΟΚ.
   
Ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης λέει και ξελέει θέλοντας μονά ζυγάδικά του. Και να...
 
 

 
...υπογράψει την σύμβαση και να μην υπογράψει τα μέτρα που τηνακολουθούν, και να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να χρεωθεί άλλος το πολιτικόκόστος.

Και όλα αυτά για να οδηγηθούμε σε μια άτακτη χρεοκοπία. Μετάτην άτακτη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος.

Το βασικό είναι ότι αυτήν την πολιτική την επέβαλλαν 153 ή154 ή 155 βουλευτές και είχαν απέναντι τους 10 εκατομμύρια Έλληνες ενώ μετά την εθνική κυβέρνηση θα επιβάλλουν χειρότερη πολιτική 230 ή 240 ή 250 βουλευτές και θα έχουν απέναντι τους 10 εκατομμύρια Έλληνες.

Δηλαδή, το ότι θα συμφωνήσουν μεταξύ τους τα κόμματα δεν σημαίνει ούτε ότι η πορεία της χώρας θα έχει την αποδοχή του λαού, ούτε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι καλοδεχούμενα.

Απλά, σου λέει, αν είμαστε όλοι οι πολιτικοί μαζί, πρώτον θα μοιραζόμαστε τα γιαούρτια και την ευθύνη και δεύτερον τα κόμματα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την πλειοψηφία των πολιτών αφού θα συμφωνούν και θα συνυπογράφουν δεν θα ξεσηκώνουν τον κόσμο.
  
Όμως τον κόσμο δεν θα τον ξεσηκώσουν τα ξοφλημένα κόμματα αλλά η πείνα. Και η πείνα, δυστυχώς για αυτούς, δεν θα συμμετέχει σε αυτό το σχήμα.
  
Πριν λίγους μήνες το κούρεμα ήταν καταστροφικό. Και αίφνης πολιτικοί και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κράζουν ότι το κούρεμα ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί.

Θέλω να δω αυτά τα ίδια πρόσωπα και τα επιχειρήματά τους υπέρ του εθνικού νομίσματος και κατά του καταστροφικού Ευρώ, όταν είτε η ΕΕ δε θα υπάρχει πια, είτε θα υποχρεωθούμε να βγούμε από την ΕΕ.

Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν είναι γνωστό αν ο Γιωργάκης θα παραιτηθεί. (σημείωση του vouliazoume: Το κείμενο γράφτηκε πριν τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις). Ο ίδιος λέει ότι θα το κάνει αν τα βρει με τον Αντωνάκη και ο Αντωνάκης λέει ότι θα τα βρει με τον Γιωργάκη αν αυτός έχει ήδη παραιτηθεί.
   
Και μετά έπαιξαν τον παπά. Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι οι παπατζήδες;
  
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχει κάνει το πολιτικόσύστημα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έχουν προετοιμάσει την χώρα για μια πιθανή άτακτη χρεοκοπία. Δηλαδή δεν έχουν κάνει τίποτα ώστε να υπάρχει παραγωγή στη χώρα μας.
  
Βγήκε ένας Πασόκος, δεν θυμάμαι ποιος, αλλά όποιον και ναβ άλετε το ίδιο κάνει, και είπε ότι αν χρεοκοπήσουμε η χώρα μας δεν θα έχει ούτε ζάχαρη, ούτε σιτάρι για να φτιάξει ψωμί.
 
Δεν φτάνει δηλαδή που διέλυσαν την παραγωγή της χώρας έχουν και την αυθάδεια να μιλάνε. Και τι έκαναν αυτά τα δύο χρόνια για να θωρακίσουν τη χώρα από κάποιο ενδεχόμενο πιθανότατο;
  
Ο Γιωργάκης πάντως κατάφερε να φέρει όλον τον πλανήτη σε κατάσταση υστερίας. Γιατί το συστηματάκι τους κινδυνεύει.
  
Αν αυτός ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε το όπλο του, του εκβιασμού που κάνει εντός της χώρας, προς τους εταίρους μας τώρα θα μιλούσαμε για μια άλλη Ελλάδα.
  
Θα μπορούσε όχι μόνο να τους αναγκάσει να βοηθήσουν με άλλοντρόπο την Ελλάδα, χωρίς να πληρώνει ο συνταξιούχος και ο μισθωτός αλλά θα μπορούσενα τους κάνει να μας πληρώσουν όλο το χρέος, όχι να μας δανείσουν, να μας τα κάνουν δώρο με το φιογκάκι τους, την καρτούλα με τις ευχές κλπ.
  

Πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και ας παριστάνουν τους ψύχραιμους.Α κόμα και αν πάρουμε την 6η δόση δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρχει ΕΕ για να μας δώσει την 7η δόση.
  

Αντί λοιπόν να κάτσουν οι ακριβοπληρωμένοι πολιτικοί μας και να δουν τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς τα δανεικά της τρόικας κάθονται και παίζουν ένα κακοσκηνοθετημένο έργο για να καταλήξουν στην αποδοχή του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της χώρας και στην απόλυτη ανέχεια των πολιτών.
 

Μιλάνε στην κυβέρνηση για τα 240 δις που θα μας δώσει η τρόικα (μαζί με το κούρεμα που ένα μέρος του θα το πληρώσουμε άμεσα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και το υπόλοιπο έμμεσα με την επιπλέον βοήθεια προς τις τράπεζες) λες και αυτά τα χρήματα μας τα χαρίζουν.


Δάνειο είναι κύριοι. Και μάλιστα με όρους που είναι απεχθέστατοι. Και μάλιστα ενυπόθηκα. Και με κέρδος για τους δανειστές μας.
 

Και αν δυσκολευτούμε να τους ξεπληρώσουμε θα μας τα πάρουν όλα και θα μας δώσουν και ένα ακόμα δάνειο για να εξασφαλίσουν και αυτά που δεν έχουμε ακόμα.
 

Πως στο διάολο λένε ότι σώζουν την χώρα όταν το χρέος θα είναι συνεχώς μη διαχειρίσιμο, η χώρα σε ύφεση, οι πολίτες στην πείνα, το μέλλον υποθηκευμένο και σκοτεινό, η ελπίδα πεθαμένη;


Αλλά θα μας σώσει η εθνική συνεννόηση. Μάλιστα. Αν δηλαδή συμμετέχει και ο Αντωνάκης η πείνα θα ξεπερνιέται πιο εύκολα.


Να τα βρουν. Αυτό θέλω. Για να μπουν όλοι στο κάδρο και να μην παριστάνουν την εναλλακτική (που συνήθως είναι χειρότερη).


Μόνο μη σκοτωθούμε μεταξύ μας.
  
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!