About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Υπάλληλος ΔΕΗ δίνει μάθημα ανθρωπιάς...

Η κοινωνία μας ζει δύσκολες στιγμές και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Σ' αυτή τη συγκυρία, που όλα δοκιμάζονται, υπάρχουν και περιπτώσεις που αναδεικνύεται η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. 
 
 
Ένα τέτοιο περιστατικό έφερε στην επιφάνεια η πρωινή εκπομπή «Εδώ και τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού «Άλτερ». Μάλιστα, το γεγονός έγινε στη Λάρισα πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στα γραφεία της ΔΕΗ επί της οδού Καρδίτσης. Εκεί μια 80χρονη γυναίκα, αφού περίμενε υπομονετικά στη σειρά της, έφθασε στο ταμείο προκειμένου να πληρώσει τον λογαριασμό.
 
Το πρόβλημά της όμως ήταν ότι αντί για τα 150 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει, είχε την δυνατότητα να δώσει μόνο τα 100 ευρώ. Ζήτησε από την υπάλληλο να δεχθεί το ποσό, ώστε να μην της κόψουν το ρεύμα. Η υπάλληλος απ την πλευρά της την ενημέρωσε ότι η Εταιρεία δεν μπορεί να δεχθεί την πληρωμή μέρος του λογαριασμού, ενώ για τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη από το νόμο. Τότε η 80χρονη παρακάλεσε να δεχθούν την καταβολή των 100 ευρώ, ενώ έλεγε συνεχώς προς την υπάλληλο «Δεν έχω άλλα κορίτσι μου...».
 
Μετά από κάποια ώρα - και αφού η ουρά των συμπολιτών άρχισε να δυσφορεί - η 80χρονη απογοητευμένη αποχώρησε από το ταμείο και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Τότε την σταμάτησε ένας άλλος υπάλληλος της ΔΕΗ που παρακολουθούσε τη σκηνή και ζήτησε να δει τον λογαριασμό της. Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο υπάλληλος έβγαλε από την τσέπη του 50 ευρώ, για να συμπληρωθεί το ποσό του λογαριασμού, ενώ την διαβεβαίωσε πως κανείς δεν θα της κόψει το ρεύμα.
 
Πέρα από τα συγχαρητήρια που αξίζει η συγκεκριμένη κίνηση ανθρωπιάς του υπαλλήλου της ΔΕΗ, καλό είναι να γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους μας καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά για όλους μας...
 
Πηγή: www.thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!