About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Μια υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς: xariseto.gr

Στην αρχή ήταν μια παρέα νέων ανθρώπων, που ξεκίνησαν με μια απλή ιδέα. Να βρουν ένα τρόπο να χαρίζουν όσα αντικείμενα και ρούχα δεν χρειάζονται πια. Έφτιαξαν έτσι πριν μια ιστοσελίδα, τη xariseto.gr όπου όποιος ήθελε να χαρίσει κάτι έβαζε αγγελία για να τη δει κάποιος άλλος που το είχε ανάγκη.
 
Ένα site που με απώτερο σκοπό έχει την επαναχρησιμοποίηση αλλά και την αμοιβαία βοήθεια, δημιουργώντας έτσι έναν διαφορετικό τρόπο "κατανάλωσης". Ένα πάρε-δώσε χωρίς χρήματα, ένα "χώρο αλληλεγγύης".
 
Φέτος, το xariseto.gr προχώρησε σε μια νέα υπηρεσία, με την ονομασία "Χωρίς Ευρώ". Η υπηρεσία επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί να ανταλλάξει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες ή αγαθά με έναν συνάνθρωπό του.
 

Πηγές: periothiko.blogspot.com και xariseto.gr

Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Ιασωνίσου 14, βρίσκεται το λεγόμενο "χαρισομάγαζο" όπου μπορείτε να αφήσετε οτιδήποτε δε σας είναι πλέον χρήσιμο ή και να πάρετε κάτι αν νομίζετε ότι το χρειάζεστε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2312.203040

Όπως γράφει κι ένα μέλος του xariseto.gr:
"Οταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια, όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά..."
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eho paei pragmata kai eida oti vohthoun poli kosmo.Einai krima shmera na petaei kaneis pragmata.Nomizo pos to anoigoyn mono apogeymata omos.

vouliazoume είπε...

Έτσι είναι ανώνυμε! Γίνεται καλή δουλειά!
Πρέπει να είναι ανοιχτά μετά τη 1 το μεσημέρι, αλλά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί πρώτα να τηλεφωνήσει στο νούμερο που αναφέρεται παραπάνω.

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!