About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πληρώνω: Κάλεσμα στο Σύνταγμα στις 25 Σεπτέμβρη

Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες... τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους». Τριάντα χρόνια η κερδοφορία των εταιριών και τραπεζών, αυξάνεται κατακόρυφα. Τριάντα χρόνια, μετά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται φτωχότεροι, άνεργοι, με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις. Πληρώνουμε πανάκριβα για την υγεία την παιδεία. τις μετακινήσεις μας στα ΜΜΜ, στο δημόσιο οδικό δίκτυο(διόδια), στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες. Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη και τις θυσίες που μας υπέβαλλαν; Το δρόμο για την κόλαση της κρίσης.



Κάθε βδομάδα κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ ανακοινώνουν και νέα δέσμη μέτρων, επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους. Οι μισθοί θα φτάσουν τα 300 ΕΥΡΩ, η ανεργία το 1,5 εκατομμύριο, ο εργάσιμος χρόνος ανάλογα με τις ορέξεις του εργοδότη, οι συντάξεις στα 400 ΕΥΡΩ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

Η κανιβαλική επιβολή της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής μας. Η όξυνση της κρίσης έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η κατοικία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτής της προσπάθειας, απολύει, φορολογεί, εξοντώνει τον εργαζόμενο, ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

Απολύουν από το δημόσιο, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες, με το επαίσχυντο επιχείρημα του δήθεν δημοσιονομικού ελλείμματος και έχουν ετοιμάσει την παράδοση των δημοσίων υπηρεσιών στις ιδιωτικές εταιρίες που θα στοιχίζουν πολύ παραπάνω στο κράτος. Έτσι θα αυξήσουν τους φόρους και θα μας μετατρέψουν υποχρεωτικά σε πελάτες των αρπακτικών. Μέσα στο 2011 έχουμε πληρώσει με τα δικά τους επίσημα στοιχεία περισσότερα από 62,5 δισ. ευρώ, αλλά τα “πακέτα βοήθειας” ήταν μόνο 46,5 δισ. ευρώ. Αλήθεια πώς βρέθηκαν τα 16 δισ. επιπλέον; Βρέθηκαν από τα “άδεια ταμεία”; Βρέθηκαν απο το “δημοσιονομικό έλλειμμα”; Τι μας κρύβουν; Πού είναι τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων;

Με το πρόσχημα και την τρομοκρατία της χρεοκοπίας επιδιώκουν να αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ του εργαζόμενου, να ξεπουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές όλη τη δημόσια περιουσία. Ιδιωτικοποιούν αντι πινακίου φακής τα δημόσια ακίνητα για να «τσεπώνουν» στο διηνεκές ενοίκια και κέρδη οι ιδιώτες.Ξεπούλησαν όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, αφού τις παρουσίασαν για ζημιογόνες. Ο ΟΤΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ και μαζί οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, οι ΠΑΡΑΛΙΕΣ, κ.ο.κ. παραδόθηκαν στα αρπακτικά του πλούτου και τα λαμόγια της δικομματικής εξουσίας που κυβερνάει όλα αυτά τα χρόνια .

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ας αρχίσουμε από την συλλογική άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών. Τι θα πετύχουμε; Θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν τους επιτρέπουμε να μας εκμεταλλεύονται άλλο. Ότι ο κίνδυνος και η δυνατότητα ανατροπής τους είναι στο χέρι μας.

Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα δεν μας ενδιαφέρουν. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν μας δελεάζει η παραμονή στην Ε.Ε τους. H EE είναι ένωση κυβερνήσεων, τραπεζών, πολυεθνικών που κέρδισαν στην ανάπτυξη, κερδίζουν τώρα και στην κρίση. Μας παραμύθιασαν για «ΕΕ της ευημερίας» των λαών αλλά αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για τη συμμαχία των αγορών ενάντια στους λαούς.

Μας φόρτωσαν δάνεια για να αγοράζουν υποβρύχια που γέρνουν και τηλεπικοινωνιακό υλικό για τους Ολυμπιακούς π.χ, που ούτε χρειαζόταν ούτε και παραλήφθηκε ποτέ. Πληρώσαμε τη ΖΗΜΕΝΣ. Πληρώνουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Πληρώνουμε εκατοντάδες εκ. ευρώ για τη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Γιουγκοσλαβία, Ιρακ, Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, Λιβύη). Αύξησαν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες μας και μεγαλοεργολάβοι μας, οι ευρωπαίοι “εταίροι μας», και τώρα τους χρωστάμε κι από πάνω.

Μπορούμε και μόνοι μας. Οι εργαζόμενοι παράγουν προϊόν που υπερεπαρκεί για να ζήσουμε σε μια κοινωνία αυτάρκειας, ειρήνης και αλληλεγγύης. Σε μια ελεύθερη κοινωνία που λειτουργεί με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας .

Μπορούν να μας αντιμετωπίσουν; Όχι δεν μπορούν Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε μέσο την ανάπτυξη συλλογικοτήτων που μπορούν να αποφασίζουν από τα κάτω, να σχεδιάζουν και να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

1. Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή.

2. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν . ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ , ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα δανειστή-τοκογλύφονα προχωρήσει σε πλειστηριασμό σπιτιού

3. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλεια, μεταφορές, επικοινωνίες, κατοικία.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

4. Δημιουργική δουλειά για όλους. Μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των μισθών.

5. Ανατρέπουμε αυτή την κυβέρνηση που άνοιξε πόλεμο ενάντια μας και κάθε άλλη κυβέρνηση βίας και κοινωνικής λεηλασίας.

6. Συλλογική μάχη για την έξοδο και διάλυση της Ε.Ε. Καμιά σχέση με αυτή την λυκοσυμμορία των «αγορών».

Οι επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλούν κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα σε συντονισμό και δράση.
 
 Πηγή: denplirono.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!