About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Ο...δημοκράτης Jeffrey

Ας θυμηθούμε ένα παλαιότερο βίντεο, όταν ο πρωθυπουργός μας ήταν ακόμα Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν, λοιπον, φιλοξενούμενος σε μία βίλα στη Ζάχολη Ξυλοκάστρου  και τον ενόχλησαν οι ψαλμωδίες μιας ιστορικής μικρής εκκλησίας, η οποία λειτουργούσε εκείνη τη μέρα γιατί γιόρταζε. Έτσι, έστειλε την αστυνομία να χαμηλώσει τα ηχεία. Προτιμάει μάλλον τις συναγωγές που είναι πιο αθόρυβες...



13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι να εκλεινε και την κανουλα προς την εκκλησια και τους ''λειτουργους'' της αλλα δυστυχως δεν το κανει..οποτε ολα αυτα τα ακουω βερεσε..μας πειραξε τωρα τι ειχε κανει πριν 10 χρονια-αν το ειχε κανει- εδω δεν φορολογει ολους αυτους τους υπερβαρους και καλα υπηρετες του κληρου..εδω η εκκλησια παραμενει μεγαλομετοχος σε ελληνικες τραπεζες(βλεπε εθνικη).. Η διακριση κρατους εκκλησιας ειναι αναγκαια και απαραιτητη..αλλο ενα θα του γιωργου που απογοητευει κοσμο που πιστευε σε αυτον..

vouliazoume είπε...

Έκανε άλλα ανώνυμε,μη στεναχωριέσαι! Την πρώτη μέρα που κυβέρνησε κατήργησε το "Εθνικός/ή" από όλα τα Υπουργεία γιατί όταν ακούει για Έθνος βγάζει σπυριά αυτός και οι ομοίοι του, κατήργησε τα Υπουργεία Αιγαίου και Μακεδονίας-Θράκης για να μην προκαλούμε και τους γείτονες και ουσιαστικά και η Εκκλησία φιμωμένη είναι. Την ακούς πουθενά; Όσο για την περιουσία της, πάλι καλά που κράτησε κάτι η Εκκλησία, γιατί αν την είχε το κράτος θα μας την έπαιρναν κι αυτή οι Γερμανοί, όπως θα πάρουν όλη σχεδόν την περιουσία το κράτους...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα τα συγκεκριμενα υπουργεια προσεφεραν απιστευτης σημασιας υπηρεσιες....Εχεις δικιο ευτυχως που διατηρηθηκε η περιουσια της εκκλησιας..γιατι ο ρολος της ειναι φυσικα να η διατηρηση και το αυγατισμα της περιουσιας της..ο χριστιανισμος μιλαει για δημιουργια μιας εκκλησιας-εταιριας.Η σιωπη της ισως ειναι υπερ της καθως θελει να διατηρησει τα οικονομικα και περουσιακα της τεκτενομενα..Η φιμωση της οπως λες ωστοσο ισως ειναι καλυτερη γιατι ποιος ξερει τι θα ακουσουμε απο τη σχολη του -επι χουντας εγω διαβαζα στο κελι μου-χριστοδουλου και των αλλων μουτζαχεντιν που εχουν κανει μια θρησκεια κερδοφορα επιχειρηση...οσο για το ξεπουλημα της περιουσιας του κρατους...ειδαμε τοσα χρονια ποσο πολυ μας βοηθησε η κατοχη αυτων των "υπερκερδοφορων" δεκο..τουλαχιστον ας μη πληρωνει ο απλος κοσμακις τους υπερογκους μισθους των δεητζιδων και μεγαλοσυνδικαλιστων καθως και τις εκδρομουλες της γενοπ στα λουτρα στην αριδαια..Τετοιες γελοιοτητες προκαλουν..και προκαλουν το 70% του λαου που δεν ειναι δημοσιοι υπαλληλοι..καλοταΐσμενοι δημοσιοι υπαλληλοι..

vouliazoume είπε...

Τα συγκεκριμένα Υπουργεία υπήρχαν κυρίως συμβολικά. Λες και όλα τα άλλα Υπουργεία, όπως τα κατάντησαν, είναι απαραίτητα!
Ρώτησε κανέναν παλιό φίλε μου πόσο βοήθησε η Εκκλησία τους ξεριζωμένους Έλληνες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και όχι μόνο...
Δε συμφωνώ σε πάρα πολλά με την Εκκλησία και συμφωνώ στο να φορολογηθεί (νομίζω συμβαίνει ήδη). Άλλωστε άλλο Εκκλησία και άλλο Θρησκεία. Αλλά ας μην ανάγουμε την κατοχή πλούτου της Εκκλησίας σε μείζον εθνικό θέμα, γιατί όπως ξαναέγραψα, πάλι καλά που κράτησε και κάτι η Εκκλησία και δε θα ξεπουληθεί.
Όσο για τις μη κερδοφόρες ΔΕΚΟ, προφανώς και τις απαξίωσαν με δόλο τόσα χρόνια για να τις πουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές. Γιατί να θέσουμε δίλημμα ή χρεωμένες ΔΕΚΟ ή πουλημένες. Μπορούν να αποφευχθούν και τα δύο. Ξέρεις τι είναι για μια χώρα να περάσουν σε χέρια ξένα οι τηλεπικοινωνίες της, η ενέργειά της, ακόμα και το νερό της...;;;

Ανώνυμος είπε...

Λιγοτερο κρατος για να πληρωνω-συντηρω εσυ και εγω μεσω της φορολογιας???

Ανώνυμος είπε...

Επισης ξερεις ποσα εχει παρει η εκκλησια ολα αυτα τα χρονια απο αυτους τους ξεριζωμενους???Οσο για την φορολογηση της εκκλησιας αν και θα ηθελα πολυ να το πιστεψω δυστυχως δεν εχει επιτευχθει..Ουτε τους μισθους των ιερεων δεν πληρωνει η ιδια..Τους πληρωνους μαντεψε ποιος?? εγω και εσυ παλι μεσω της φορολογιας..Οπότε η εκκλησια βοηθαει οσους βοηθαει μεσα απο αυτα που η ιδια τους παιρνει με τον εναν η τον αλλο τροπο!!

vouliazoume είπε...

Η Εκκλησία τα λεφτά της τα μαζεύει κυρίως από δωρεές ή τον οβολό πιστών και το ξέρεις. Ή αυγατίζει η ήδη μεγάλη περιουσία της.
Η συνεισφορά της Εκκλησίας (με τα στραβά της) στον Ελληνισμό ήταν αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη. Εσύ αν θες μπορείς να την απαξιώνεις, έχεις το δικαίωμα.
Σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία (τα τελευταία χρόνια ίσως απλά η πλειοψηφία) είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο σταυρός υπάρχει στη σημαία μας, με τη λογική που το Κράτος πλήρωνε τους δάσκαλους, πλήρωνε και τους ιερείς. Δε θα είμαι αντίθετος πάντως αν, δεδομένης και της κρίσης, σταματήσει να το κάνει.
Όσο για το λιγότερο κράτος που ανέφερες, ας φροντίσουν πρώτα οι ελληνικές Κυβερνήσεις να κάνουν ανταγωνιστική την ελληνική επιχείρηση που τη γδερνουν φορολογικά και ως εκ τούτου δεν έχει απμείνει τίποτα όρθιο στην Ελλάδα και μετά ας ελαφρύνουμε τον κρατικό μηχανισμό. Αυτή τη στιγμή αν δεν υπήρχαν και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μιλούσαμε για 50% ανεργία. Και τα χρήματα των μισθών τους δε θα τα μοιραζόμασταν εγώ κι εσύ, να είσαι σίγουρος...

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαξιωνω την εκκλησια αλλα οσους την χρησιμοποιουν ως μεσο πλουτισμου..Οταν τα πετραχιλια και τα αλλα αξεσουαρ των μεγαλο παππαδων κοστιζουν μια περιουσια ενω στα συσσιτια -τα οποια η εκκλησια διοργανωνει δε διαφωνω και μπραβο της γιατι αυτοσ ειναι ο ρολος της- στριμωχνονται εκατονταδες για ενα πιατο φαΐ,το λιγοτερο που μπορεις να κανει ειναι να εξοργιστεις και σε καμια περιπτωσει να μην δεχεσαι αλλο να πληρωνεις αυτους τους χοντρους κυριουλιδες που θελουν να λεγονται ιερεις..
Επισης τους δασκαλους τους πληρωνεις για να μαθουν πεντε πραγματα στο παιδι σου..σε αυτους ομως δεν γινονται οπως σωστα παρατηρησες τεραστιες δωρεες και ουτε απλωνει παγκαρι ο δασκαλος καθε πρωι πριν το μαθημα.
Τα χρηματα απο το "λιγοτερο κρατος" θα ξαλαφρωναναν τη δικια μας τσεπη καθως θα οδηγουσαν σε ελαστικοτερη και οχι σαν τη σημερινη δυσβασταχτη φορολογια...

vouliazoume είπε...

Στο ότι υπάρχουν κάποιοι στην Εκκλησία που προκαλούν δε θα διαφωνήσουμε. Εκκλησία όμως, για μένα τουλάχιστον, δεν είναι μόνο ο μητροπολίτης με τη Mercedes, αλλά και ο παππάς του χωριού με την ανεκτίμητη και κυρίως σιωπηρή συνεισφορά.
Η αλήθεια είναι ίσως κάπου στη μέση. Αν ασχοληθείς λίγο με την Εκκλησία θα καταλάβεις ότι όλα όσα φοράνε ή βλέπεις να γυαλίζουν μέσα στις Εκκλησίες δεν είναι χρυσός...
Για το ότι η Εκκλησία έχει παγκάρι και το σχολείο όχι, δε φέρει κανείς ευθύνη. Η Εκκλησία βγάζει, εσύ μη δίνεις αν δε θες. Δε μπορείς να απαγορεύσεις όμως από αυτόν που θέλει να δώσει...
Όσο για το λιγότερο κράτος, προσωπική μου άποψη είναι ότι η φορολογία θα παρέμενε περίπου η ίδια και απλά θα είχαν οι "άρχοντες" μας μεγαλύτερα περιθώρια στην κλεψιά.
Δεν είναι προσωπική κόντρα πάντως. Συζήτηση κάνουμε και η διαφωνία είναι υγεία...

Ανώνυμος είπε...

θα γραψω πρωτη φορα σε site πολιτικοποιημενο,απλα γιατι κατι με τρελαινει.Συγνωμη αν ειμαι προκλητικος,αν κρινετε οτι ειναι λαθος μην το περασετε.Ειμαι δημ.υπαλλ.παιρνω βασικο 1150+τα επιδοματα 1560 με 23 χρονια προυπηρεσιας.Ειμαι εργοδηγος.Σε μια αλλη υπηρεσια του δημοσιου η αντιστοιχια ειναι 2650.Στον ιδιωτικο τομεα ειναι 2800 με παραπανω εργασια βεβαια.Ολοι αυτοι πρεπει να πεσουν στα δικα μου επιπεδα η να πλησιασω εγω τα δικα τους?γιατι αυτο σας κανουν,αφου εγω παιρνω 600 ολοι τοσο και οχι το και εγω 1500.Αμα τα κανουν ολα 500 θα ειναι δικαιο και ολοι ικανοποιημενοι?Αλλα αυτο θελουν χαιβανια ξυπνατεεεεεεεεεε.ΥΓ΄¨Ειναι αληθεια οτι καποιοι στο δημοσιο κονομανε αλλα ειναι οσοι {1/2}δειχνουν τα καναλια εσκεμενα.ΥΓ2αν δεν ημουν μονιμος θα ημουν yesman στον καθε καραγκιοζη δημαρχο η πολιτικο.Ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν ημουν επιθετικος αλλα με τρελαινει αυτο που μεθοδευουν.

vouliazoume είπε...

Φίλε ανώνυμε καλορίζικος, αφού πρώτη φορά γράφεις!
Το παρόν ιστολόγιο ξεκίνησε σαν ποικίλης ύλης, αλλά λόγω των εξελίξεων μετατράπηκε "αναγκαστικά" σχεδόν σε πολιτικοποιημένο, όπως σωστά είπες (καθόλου κομματικοποιημένο όμως).
Εμείς συμφωνούμε απόλυτα μαζί σου και υπερασπιζόμαστε από εδώ και τους δημοσίους υπαλλήλους και τους 500+ αδιόριστους επιτυχόντες εφοριακούς και όσους ακόμα διεκδικούν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Το να μαλώνουμε μεταξύ μας ξέρουμε όλοι ποιον εξυπηρετεί, αλλά μερικοί δε λένε να το καταλάβουν, σκεπτόμενοι συντεχνιακά και με ατομισμό...
Εννοείται ότι υπάρχουν και αδικίες στο δημόσιο (πολλές μάλιστα) και κοπρόσκυλα και τεμπέληδες και άλλα πολλά... Όταν όμως πονάει το χέρι κοιτάμε να το γιατρέψουμε, όχι να το κόψουμε!
Περιμένουμε μετά χαράς την επόμενή σου συμμετοχή...

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω για το καλωσορισμα,θα ηθελα ομως να διευκρινισω καποια πραγματα που ισως δεν απεδωσα σωστα.Δεν υπερασπιζομαι τους δημοσιους και ας ειμαι και εγω ενας απο ολους.Απλα ειμαι εναντιον του δικαιου που εντεχνως εξισωνει τα παντα προς τα κατω και απλα φερνει περισσοτερα κερδη στα μεγαλα πορτοφολια.Θα φερω ενα μικρο παραδειγμα,ειναι τυχαιο που μεγαλη κινεζικη εταιρεια φτιαχνει συσκευαστηριο 1000 θεσεων εργασιας σε περιοχη με ποσοστο ανεργιας κοντα στο 70 τοις εκατο?Και με 400 ευρω το μηνα θα πανε να δουλεψουν και θα ειναι και ευχαριστημενοι.Αυτο πανε να περασουν και με τρελαινει.Ευχαριστω και παλι.

vouliazoume είπε...

Συμφωνούμε 200%! Χαιρόμαστε να διαβάζουμε τέτοιες απόψεις! Δυστυχώς τα αυτονόητα που αναφέρεις δεν είναι για όλους αυτονόητα και η κοινή λογική μάλλον δεν είναι και τόσο κοινή... Θέλεις να γίνεις πιο σαφής για ποια κινέζικη εταιρεία και σε ποια περιοχή μιλάς;

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!