About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

37 ημέρες οι διοριστέοι οικονομολόγοι ΑΣΕΠ έξω απο το ΥΠΟΙΚ!

Έχουν περάσει ήδη 36 ημέρες (η ανακοίνωση είναι χθεσινή) που έχουμε κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Το 2008 η Πολιτεία κάλεσε πτυχιούχους με υψηλά προσόντα (μεταπτυχιακά σε οικονομικά και φορολογικά πεδία, προϋπηρεσία στον τραπεζικό και λογιστικό κλάδο) να δώσουν γραπτό διαγωνισμό για...



...να στελεχώσουν θέσεις σε εφορίες, τελωνεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο Κράτος! Τον Απρίλη του 2009, ανάμεσα σε 26.000 υποψηφίους, αρίστευσαν 545 από εμάς. Σύμφωνα με την προκήρυξη, έπρεπε μετά τα οριστικά αποτελέσματα, να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή μας σε 4 μήνες, πέρισυ δηλαδή τον Ιούνιο. Παρά όλα αυτά, επειδή δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη... πλάγια οδό, και ύστερα από συνεχείς διαβεβαιώσεις από τους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθεί λύση στο προβλημά μας, βρισκόμαστε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών 36 ημέρες τώρα, αντί να εργαζόμαστε σε αυτό. Μέσα σε αυτό τον χρόνο, έχουμε δει μετατάξεις από την Ολυμπιακή Αεροπορία σε θέσεις εφοριακών (ΦΕΚ1155 3/12/2010 -22 άτομα ΠΕ/ΔΕ Εφοριακοί, ΦΕΚ1104 16/11/2010 30 ΔΕ Εφοριακοί) και άλλες προκηρύξεις με αποτελέσματα πολύ αργότερα από τα δικά μας να πραγματοποιούνται (δικαστικοί επιμελητές ΦΕΚ 979 14.10.2010)...Η πρόσφατη δικαιολογία του Υπουργείου είναι πως ο νέος Υπουργός είναι νέος και δεν γνωρίζει το θέμα μας – εμείς έξω από το Υπουργείο σας είμαστε...και το δικό μας πρόβλημα κύριε Υπουργέ είναι απαράδεκτα παλιό και πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ!

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ...ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
  
vouliazoume:
To vouliazoume βρέθηκε για λίγες ημέρες πέρυσι το καλοκαίρι στην κατάληψη των αδιόριστων εφοριακών σε μια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στη Θεσσαλονίκη. Όποιος περνούσε από εκεί καταλάβαινε πόσο δίκιο έχουν τα παιδιά αυτά. Ανάμεσά τους παντρεμένοι, γονείς, άνθρωποι που είχαν παραιτηθεί από τις δουλειές τους γιατί έτσι τους είχαν πει ότι έπρεπε να κάνουν, ακόμα και από άλλες θέσεις του δημοσίου παραιτήθηκαν κάποιοι προκειμένου να ξεκινήσουν δουλειά. Σε έναν διαγωνισμό όπου επένδυσαν πολλά, σε έναν διαγωνισμό άκρως αξιοκρατικό, σε έναν διαγωνισμό που πέτυχαν κάποιοι από τους ικανότερους αυτούς της χώρας. Και αναγκάζονται αυτοί να παρακαλάνε τον κάθε Υπουργό, τον κάθε Υφυπουργό ή Γενικό Γραμματέα να τους δώσει αυτό που μόνοι τους κέρδισαν, τη δουλειά τους! Με άκρως αντισυνταγματικές καθυστερήσεις τους στερούν τη δουλειά τους, επειδή δεν είναι παιδιά και ανήψια Υπουργών. Λεφτά γι'αυτά τα παιδιά υπάρχουν κι αν δεν υπάρχουν να βρεθούν! Ας κόψουν τον 16ο μισθό τους αυτοί που τους φτύνει όλη η Ελλάδα και νομίζουν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Όσο για τους απλούς εργαζόμενους που βγάζουν χολή και νομίζουν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτοί οι 500 και γενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, ας έχουν υπόψη ότι "Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο. Για να πετάξεις πρέπει να ανοίξει..."
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!