Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου διηγείται μια βραδιά στα επείγοντα του «Γεννηματάς» και θέτει ερωτήματα προς τον νέο blogger Ολυμπιακού που δηλώνει υπουργός Υγείας.

Ο Ολυμπιακός, η Ντόρτμουντ, τα μιλημένα παιχνίδια, η UEFA που παρακολουθεί ατάραχη, οι ενδείξεις και οι αποδείξεις. Αν είσαι πολίτης, μια βραδιά σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο μπορεί να σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις πόσο ποταπά είναι όλα τα παραπάνω. Αν είσαι υπουργός ίσως σε βοηθήσουν να συνειδητοποιήσεις πόσο ανίκανος ή προκλητικός είσαι.

Το βράδυ της Τρίτης, ένα ασήμαντο σε σχέση με όσα είδαμε εκεί περιστατικό υγείας, μας υποχρέωσε μαζί με έναν συνάδελφο να βρεθούμε εκτάκτως στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ευτυχώς, ήταν κάτι περαστικό. Άνθρωποι έκλαιγαν από τους πόνους, ένας μαχαιρωμένος, ένας οδηγός μοτοσυκλέτας που είχε χάσει το μάγουλό του, σπασμένα κεφάλια, χέρια, πόδια. Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να πρωτοπρολάβουν. Έπαιρναν το σημαντικότερο περιστατικό κι αμέσως μετά τον άλλον, όμως δεν έφταναν. Οι ασθενείς βογγούσαν, εκλιπαρούσαν για μια βοήθεια. Τα ράτζα στους διαδρόμους ήταν γεμάτα κι όποιος δεν είχε κάτι σοβαρό όπως μια κοπέλα με βγαλμένα νύχια από χτύπημα πόρτας περίμενε τρεις ώρες για να εξυπηρετηθούν πρώτα τα πιο επείγοντα των επειγόντων.

Οι γιατροί έμπαιναν, έβγαιναν, κανείς δεν καθόταν. Ένας γιατρός ζήτησε πέντε λεπτά να ξεκουραστεί γιατί «είμαι εδώ από τις 10 το πρωί». Σχεδόν όλοι κοιτάξαμε τα ρολόγια με την ίδια απορία, έγραφε 03:30. Θα συμπλήρωνε σε λίγο 18ωρο.

Κι εσύ ρε Λοβέρδο που είσαι υπουργός Υγείας κάθεσαι και γράφεις κατεβατά κάθε εβδομάδα για τον Ολυμπιακό (ή τον Παναθηναϊκό, το ΑΠΟΕΛ, δεν έχει σημασία τι ομάδα είσαι...); Πας καλά; Τι διάολο ρε. Τι μυαλά κουβαλάνε αυτοί. Και για ποιο λόγο να προκαλούν τόσο πολύ τον κόσμο σε μια εποχή όπου θα έπρεπε να έχουν βγάλει τον σκασμό και απλά να δουλεύουν.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι γουστάρει στην προσωπική του ζωή. Στην προσωπική του όμως! Όταν είσαι άνθρωπος που κρατάς στα χέρια σου την υγεία της χώρας, φρόντισε πρώτα να λύσεις αυτό που ανέλαβες και μετά γράψε και για πυρηνική φυσική. Να γράφεις όμως «Βαλβέρδε και πάλι Βαλβέρδε» και «συγχαρητήρια στον Βαλβέρδε και τον πρόεδρο» τη στιγμή που η Ελλάδα καταρρέει και το σύστημα υγείας είναι πιο διεφθαρμένο κι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, σημαίνει πως τρία πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: Ή, είσαι στον κόσμο σου ή θες να λαϊκίσεις ή έχεις πολύ χρόνο διαθέσιμο.

Αν ισχύει το πρώτο, κατέβα από το σύννεφο και συνειδητοποίησε την κατάσταση, όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Αν ισχύει το τρίτο, αξιοποίησε τον χρόνο σου βελτιώνοντας αυτή την αθλιότητα που διοικείς και σταμάτα να βγαίνεις στα κανάλια και στα blogs. Αν ισχύει το δεύτερο, είσαι γεννημένος πολιτικός. Πάρε κι ένα blog στο katimagiko αν θες να σου γράφουν και σχόλια (αν εγκρίνονταν όσα θα σου έγραφαν). Προς το παρόν το υπουργείο που διοικείς είναι katitragiko.

Και το να μην κάνεις τίποτα για να σταματήσει ο πόνος κάποιου, αλλά να γράφεις για τον Βαλβέρδε, είναι ακόμα τραγικότερο.

Πηγή: gazzetta.gr