About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Θερμό σενάριο για κρίση στο Αιγαίο!

Τώρα αποκαλύπτεται ότι τον Ιούνιο που πέρασε οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο ώστε να προκαλέσουν κρίση στη περιοχή για να εμποδίσουν έτσι την έρευνα για φυσικό αέριο στη θάλασσα της Κύπρου και... 
 
 
...την είσοδο του Ισραήλ στη πλούσια σε υδρογονάνθρακες λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου.
                 

  • Ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας μου αποκάλυψε ότι για 3 ημέρες το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο είχε «πάρει φωτιά» καθώς επεξεργαζόντουσαν τον τρόπο αντιμετώπισης του τουρκικού σχεδίου δημιουργίας κρίσης στο Αιγαίο, το οποίο (όπως είχε πληροφορηθεί η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών από τουρκικές πηγές) θα είχε την εξής μορφή.
     
  • Θα επέλεγαν ένα κατοικημένο ελληνικό νησί από εκείνα όπου η Τουρκία χαρακτηρίζει ότι είναι υπό αδιευκρίνιστη κυριαρχία καθώς δεν κατονομάζονται ανοιχτά στις συνθήκες της Λωζάννης το 1923 και των Παρισίων το 1947.
     
  • Δυο από τα νησιά αυτά είναι το Αγαθονήσι και οι Αρκοί.
     
  • Η Τουρκική παρέμβαση θα γινόταν με νυχτερινή απόβαση καταδρομέων όσο το δυνατόν πιο αναίμακτη. Θα έβαζαν τους λίγους κατοίκους των νησιών και τους πιθανούς αιχμάλωτους Έλληνες στρατιώτες σε ψαροκάικα για να τους απομακρύνουν σε νησί που κατονομάζεται στις συνθήκες.
     
  • Θα εγκαθιστούσαν στο νησί όπου είχαν καταλάβει, οπλισμένη φρουρά και θα ανακοίνωναν στα Ηνωμένα Έθνη ότι η Τουρκία έβαλε μονομερώς τέλος στη μη προβλεπόμενη από τις διεθνείς συνθήκες παρουσία ελλήνων πολιτών και στρατιωτικών που δεν καθορίζονται επακριβώς στις συμφωνίες Λωζάννης και Παρισίων.
     
  • Και αμέσως μετά θα καλούσαν την Ελλάδα σε διμερείς διαπραγματεύσεις για να ξεκαθαριστεί το θέμα των ''γκρίζων ζωνών'' στο Αιγαίο.
     
  • Τις ημέρες εκείνες καταστρώθηκε ένα λεπτομερές στρατιωτικό σχέδιο από το ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της τουρκικής επίθεσης που περιελάμβανε ακόμα, εφόσον χρειαζόταν, και αεροπορικό βομβαρδισμό του νησιού όπου είχαν ανέβει οι Τούρκοι.
     
  • Τελικά οι Τούρκοι δεν προχώρησαν στο σχέδιο τους, μετά την αποφασιστική στάση του Ισραήλ να υποστηρίξει με κάθε στρατιωτικό μέσο τις έρευνες των Κυπρίων για φυσικό αέριο. Πάντως, το σχέδιο της Τουρκίας για πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο δεν έχει αποσυρθεί.

    Πηγή: newsbomb.gr


    vouliazoume: Το παρόν άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα newsbomb του κυρίου Χαρδαβέλα. Επειδή τέτοια θέματα είναι αδύνατο να τα διασταυρώσει κανείς, ούτε μπορεί κάποιος να ισχυριστεί με σιγουριά ότι γνωρίζει την πραγματικότητα, απλά κάποιες φορές (λίγες είναι η αλήθεια) τα αναπαράγουμε με πάσα επιφύλαξη και βγάζει ο καθένας τα συμπεράσματά του...
      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!