About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μπουτάρης: "Οι υπάλληλοι του Δήμου κ*λοβαράνε"





vouliazoume:
Ενώ εσύ...




 

Για 2.000 άτομα, εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας που "κ*λοβαράνε" έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε σε συνέντευξή του για το έργο του, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στην εφημερίδα Athens Voice, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, μίλησε για το έργο του στο Δήμο, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως αντισυμβατικό.

"Ημουν σε όλη μου τη ζωή. Και παρόλο που υπάρχουν χοντρά προβλήματα, με την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, που μοιάζει αδύνατο να ξεπεραστεί, υπάρχει πρόβλημα μέσα στο ίδιο το δημαρχείο, με την ποσότητα των εγγράφων, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων, ο κόσμος κατανοεί", είπε χαρακτηριστικά.


"Οι υπάλληλοι κ*λοβαράνε"

Αναφερόμενος στο προσωπικό του Δήμου και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης είπε πως στο στο Τελ Αβίβ, και στην Κωνσταντινούπολη, οι αρχές δίνουν άδεια σε χιλιάδες ρακοσυλλέκτες να μαζεύουν το ανακυκλούμενο υλικό και να το πουλάνε.

"Θα δώσουμε και εμείς κίνητρα να δημιουργηθούν εταιρίες συλλογής, διότι δε φτάνει το δυναμικό του δήμου. Όχι γιατί δεν υπάρχει το υλικό. Με δυο χιλιάδες άτομα προσωπικό; Θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η πόλη. Κ*λοβαράνε!", είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εστίασε στο θέμα της καθαριότητας που όπως είπε, είναι προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο.

Ανέφερε πως στο Παρίσι είχε επαφές με τον δήμαρχο της Νίκαιας, από όπου απέσπασε χρήσιμη τεχνογνωσία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων.

"Εκεί, λοιπόν, όπου παρουσιάζονται πολλές ομοιότητες με εμάς, ίδιος πληθυσμός, όμοια γεωγραφία, επέκταση κατά μήκος της θάλασσας, εκεί χρησιμοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας ως επιτελική μονάδα και δημοπρατούν τα πάντα. Ακολουθείται μια διαδικασία, στο τέλος της οποίας τα σκουπίδια μετατρέπονται σε καύσιμα", σημείωσε.

"Εξήμισι εκατομμύρια εισπράττει η Νίκαια από αυτή τη μονάδα. Φωτίζεται όλη η πόλη. Και η μονάδα είναι στο λιμάνι. Με κανέναν κίνδυνο αποβλήτων, στο επίπεδο που έχει φτάσει η τεχνολογία".


"Ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας"
 
Ακόμη, θεωρεί ότι άξονας του δήμου δεν πρέπει να είναι η επιχειρηματικότητα αλλά η κοινωνική πολιτική.

"Ό,τι κάνω, γίνεται με μια βασική αρχή: Ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας. Είναι αποστολή του όμως να ανοίγει πόρτες στην επιχειρηματικότητα".

Όσον αφορά τις αντιδράσεις της Αριστεράς ή των συνδικάτων ο κ. Μπουτάρης δήλωσε:

"Ας πούνε ό,τι θέλουνε. Ναι, κύριε, ιδιωτικοποιώ. Τι θα πει ιδιωτικοποίηση; Απολαμβάνει ο δημότης καλύτερων υπηρεσιών; Έχει οικονομικό όφελος; Προσφέρει αυτή την εξοικονόμηση σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη και τους οποίους ο ιδιώτης διαφορετικά δε θα προστρέξει; Πού είναι το πρόβλημά σου, επομένως;", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: news247.gr


vouliazoume: Επειδή κάτι τέτοιες νοοτροπίες έφτασαν την Ελλάδα εδώ που την έφτασαν, άκου κάτι μπαρμπα-Γιάννη: Δε μπορείς να προσβάλεις έτσι 2.000 υπαλλήλους. Αν όντως κωλοβαράνε στρωσ΄τους στη δουλειά! Αν δε μπορείς τι παριστάνεις στο δημαρχείο; Τον όμορφο; Από τσάμπα μάγκες χορτάσαμε... αντισυμβατικέ!
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντε να αγιασει το στομα σου,μαλλον κανονιζει με κανα μπομπολα ο επαναστατης

vouliazoume είπε...

Θεωρεί δεδομένο ότι οι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, δεν κάνει καμία προσπάθεια να το αλλάξει αυτό και στρέφεται σε ιδιώτες.
Έτσι γινόμαστε δήμαρχοι όλοι...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!