About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Καταργούν τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ!

Μετά τη διακοπή της εκπομπής Αρχονταρίκι του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, η κυβερνητική απόφαση περί κατάργησης της ΕΡΤ βγάζει από το πρόγραμμα και... την καθιερωμένη εδώ και δεκαετίες κυριακάτικη θεία λειτουργία!

 
  
 
 
Η αναδιοργάνωση της δημόσιας τηλεόρασης και το κλείσιμο της ΕΤΙ έχουν ως αποτέλεσμα την εξωφρενική απόφαση να πάψουν να μεταδίδονται τόσο η θεία λειτουργία όσο και διάφορες εκδηλώσεις της Εκκλησίας.

Ως γνωστόν, το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης κάθε Κυριακή, από τις... 08.00 έως τις 10.30, συνδέεται με τον ιερό ναό του Διονυσίου του Αρεοπαγίιου της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι, προσφέροντας στους πιστούς που δεν μπορούν να μεταβούν στην Εκκλησία την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας προεξάρχοντος, ως είθισται, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Το πρόγραμμα, που σημειώνει και σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, παρακολουθούν παράλληλα μέσω της δορυφορικής οι ομογενείς στις τέσσερις άκρες του πλανήτη και έχει ιδιαίτερη απήχηση σε Αυστραλία, Αμερική, Αφρική και Ευρώπη. Στα κλιμάκια της Εκκλησίας υπάρχει προβληματισμός καθώς, η ΕΡΤ, μετά το Αρχονταρΐκι , καταργεί και την καθιερωμένη μετάδοση της Κυριακής.

Με την κατάργηση της ΕΤΙ, αφαιρείται αυτόματα από το πρόγραμμα και η μετάδοση μιας σειράς λατρευτικών εκδηλώσεων από όλην την Ελλάδα. Τα προγράμματα θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, δεν μπορούν να βρουν τηλεοπτική στέγη στη NET, με την αιτιολογία ότι το κανάλι έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν δύναται να καταργηθεί η ενημερωτική εκπομπή που είναι εκείνη την ώρα στον αέρα απέναντι από αντίστοιχα προγράμματα των ιδιωτικών καναλιών.

Από το περιβάλλον της ΕΡΤ, ωστόσο, τονίζεται ότι θα παραμείνει η μετάδοση της θείας λειτουργίας από την ΕΤ3, η οποία θα συνδέεται με ναούς της συμπρωτεύουσας. Ωστόσο, κανείς δεν εξασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα το βλέπουν οι Ελληνες της ομογένειας μέσω δορυφόρου (εξαιτίας του τεράστιου κόστους της σύνδεσης) ούτε ότι θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης, με ναούς απ' όλη την Ελλάδα. Η μετάδοση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας από την ΕΡΤ ανήκει πια στο παρελθόν.

Πηγή: www.romfea.gr
   
vouliazoume:
Καθόλου παράλογο όταν στους 300 της Βουλής ζήτημα να υπάρχουν 10 χριστιανοί! Η πλειοψηφία είναι μασώνοι, Εβραίοι, πάνε σε στοές, ανήκουν σε Λέσχες κι εκτελούν συμβόλαια. Να θυμίσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση την πρώτη ημέρα διακυβέρνησής της μετέτρεψε το "Υπουργείο Εθνικής Άμυνας" σε "Υπουργείο Άμυνας", το "Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας" σε "Υπουργείο Οικονομίας", το "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων" σε "Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων" (΄,οτι να'ναι!) κτλ. Παρατηρείτε κάτι; Καλά παρατηρήσατε! Με τη λέξη "εθνικός/ή" τρελένονται. Ούτε έθνη θέλουν, ούτε θρησκείες!
 
Μετά τον Γιωργάκη που έχει μάθει και λέει κάθε μέρα για Παγκόσμια Διακυβέρνηση, δείτε και τον Βενιζέλο να πιπιλάει την ίδια καραμέλα:
 

1 σχόλια:

ΜΑΚΕΔΩΝ είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ 300 ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΣΩ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ....

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!