About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

H πρωτόγονη φυλή “Toulambis” σε πρώτη επαφή με τον πολιτισμό μας!!! (video)

Η φυλή αυτή είναι απομονωμένη στα βάθη της ζούγκλας και ζει πρωτόγονα με εργαλεία από πέτρα και παντελή άγνοια των διαφορετικών ανθρώπων που ζουν έξω από την ζούγκλα. Την ανακάλυψε ο Βέλγος Ανθρωπολόγος εξερευνητής Jean Pierre Dutilleux στην Παπούα Νέα Γουινέα το 1993.  

    
Στην πρώτη τους επαφή με  τους εξερευνητές ήταν διάχυτος ο φόβος και ο τρόμος που αντιμετώπισαν το “λευκό και περίεργο άνθρωπο”, αφού για πρώτη φορά συναντούσαν αυτό το ανύπαρκτο  γι’ αυτούς  είδος ανθρώπου.

Παρακολουθήστε την αντίδρασή τους όταν ο εξερευνητής τους δίνει κάποια καθημερινά αντικείμενα όπως σπίρτα, καθρέπτες και μαχαίρια και αφού πρώτα τρομάζουν στη θέα τους κατόπιν  εντυπωσιάζονται πολύ με τα «νέα» αυτά τεχνολογικά επιτεύγματα.
 
 Η φυλή αυτή σχεδόν έχει αποδεκατισθεί λόγω ανεξέλεγκτης υπερεκμετάλλευσης του ζωτικού τους χώρου που είναι το δάσος καθώς και από ασθένειες όπως η ελονοσία, αλλά και από πρωτόγνωρες γι’ αυτούς ασθένειες που προήλθαν από την επαφή τους με το «νέο» άνθρωπο. Σημαντική μερίδα της φυλής προτίμησε ενσυνείδητα να αποσυρθεί βαθύτερα μέσα στο δάσος αρνούμενη να αποδεχθεί το σύγχρονο «πολιτισμό».
      
 Όσοι απέμειναν από εκείνους που δέχθηκαν να συνδιαλλαγούν με τον πολιτισμό διασκορπίστηκαν και έχασαν την ενότητα και  μοναδικότητά τους…
  
Δείτε το συναρπαστικό video:





  
Πηγή: blogingr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!