About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι άφησαν τα λόγια και άρχισαν τα "έργα" στην Κύπρο!

Δυο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο αλλά δεν παρενόχλησαν... αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών, πτήση CY346 προς Λονδίνο, που εκτελούσε δρομολόγιο στην ίδια περιοχή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Κυριάκου, Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών.


Ο κ. Κυριάκου είπε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους των ΚΑ είχε οπτική επαφή με τα τουρκικά μαχητικά, μετά από ειδοποίηση από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, η ασφάλεια της πτήσης, όμως, δεν τέθηκε ποτέ σε οποιονδήποτε κίνδυνο.

«Σχετικά με πληροφορίες ότι παρενοχλήθηκε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών στον κυπριακό εναέριο χώρο καθιστούμε σαφές ότι δεν παρενοχλήθηκε», είπε ο κ. Κυριάκου.

Πρόσθεσε ότι «κατόπιν ειδοποίησης του πληρώματος του αεροσκάφους των ΚΑ από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι στον κυπριακό εναέριο χώρο πετούσαν και δυο άλλα αεροπλάνα, το πλήρωμα, είχε οπτική επαφή με δυο τουρκικά μαχητικά, ωστόσο δεν έγινε παρενόχληση ούτε η ασφάλεια της πτήσης τέθηκε σε κίνδυνο».

Ο κ. Κυριάκου είπε ότι τα δυο τουρκικά μαχητικά «ασφαλώς και πετούσαν παράνομα στον κυπριακό εναέριο χώρο και αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στην Πολιτική Αεροπορία αλλά δεν προέβησαν σε οποιανδήποτε παρενόχληση του αεροσκάφους των ΚΑ».

Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο νεύρων με στόχο να μετρήσουν την υπομονή και τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η νέα πρόσκληση έρχεται αμέσως μετά από την ναυτική άσκηση που πραγματοποίησε χθες το τουρκικό ναυτικό ανοικτά της Λεμεσού, κλείνοντας τον νοητό κύκλο γύρω από την Κύπρο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τουρκικές δυνάμεις έκαναν άσκηση στη συγκεκριμένη περιοχή θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν την ψυχολογία ενός "αποκλεισμού" της μεγαλονήσου.

Μέσα από την ίδια λογική, τουρκικά ελικόπτερα με έδρα την Κερύνεια, παρενόχλησαν και το ελικόπτερο της εταιρείας που τροφοδοτεί την εξέδρα γεώτρησης στο οικόπεδο "Αφροδίτη", χωρίς να συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο. Σημειώστε επίσης ότι σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες του Αρχηγείου Αστυνομίας δύο τούρκικα πλοία αγκυροβόλησαν γύρω στις 23.00 στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Με αυτόν τον τρόπο ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ξεκίνησε το πρώτο βήμα των απειλών του και αναμένονται κι άλλες στην συνέχεια, που στόχο έχουν να προκαλέσουν την αντίδραση της Κύπρου και της Ελλάδας. Η Τουρκία έχει εξαγγείλει ασκήσεις σε περιοχές που θέτει υπό αμφισβήτηση και από ότι φαίνεται οι επόμενες εβδομάδες θα κυλήσουν με ανάλογες παραβιάσεις κάνοντάς τες κρίσιμες από κάθε άποψη.

Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο και θεωρεί ότι πρόκειται για μέρος ενός ψυχολογικού πολέμου από την Τουρκία. Θεωρούν, ωστόσο, ότι η τουρκική κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι αδικαιολόγητη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το πρόβλημα της Αθήνας είναι πως οι Τούρκοι είναι απρόβλεπτοι στις κινήσεις τους αναγκάζοντας Κύπρο και Ελλάδα να είναι μονίμως σε επιφυλακή.
Η ΕΦ έχει λάβει αυξημένα μέτρα για όσο καιρό θα συνεχιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις και ασκήσεις, με επάνδρωση των φυλακίων και μειώνοντας τις εξόδους των στρατιωτών. Παράλληλα υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα στις μονάδες άμεσης επέμβασης.
 
Πηγή: dailynews24.gr

2 σχόλια:

Ioannis είπε...

Το καλό σκυλί πρώτα δαγκώνει και μετά γαυγίζε,ενω ο κοπρίτης γαυγίζει και μόλις καταλάβει ότι δεν φοβίζει κανένα αποχωρεί.
Αυτό λοιπόν κάνει η Τουρκία νομίζοντας ότι κάτι θα επιτύχει όπως παλαιότερα,τώρα όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και δεν έχουν το πέπλο προστασίας των ΗΠΑ και χωρίς αυτό είναι ένα μεγάλο μηδενικό.
Καιρός είναι να γελάσει και το δικό μας χείλι.

vouliazoume είπε...

Μακάρι να είναι έτσι Ιωάννη! Με μια πρώτη ματιά πάντως η Κύπρος έκανε μεγάλη στρατηγική κίνηση! Συμμαχία με Ισραήλ κι ένα Αμερικάνικο πλοίο (μάλλον το πλοίο δεν είναι σωστός ο όρος, αλλά τέλος πάντων) να κάνει τις έρευνες. Μακάρι να μη μας βγει σε κακό...

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!