About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Dancing with… Petalotis

Αν ψήφιζε το κοινό στα πρότυπα που ψηφίζουν οι τηλεθεατές για να  φύγουν ή να μείνουν κάποια ζευγάρια στο δημοφιλές τηλεοπτικό show, είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Πεταλωτής θα έμενε μέχρι τέλους.



Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι ο καλύτερος για τη δουλειά που του έχουν αναθέσει, αλλά κατά γενική ομολογία είναι ο άνθρωπος που κρατάει σε υψηλά επίπεδα θεαματικότητας τα ποσοστά του κυβερνητικού show.
Κάνει αυτό που δεν θα μπορούσε να κάνει κανένας άλλος στη θέση του ώστε να συνεχιστεί να «παίζεται» ένα μέτριο έως κακόγουστο show, και το κάνει πολλές φορές γνωρίζοντας ότι με τις «χορευτικές» του φιγούρες προκαλεί γέλια. Ο Γιώργος Πεταλωτής «χορεύει» στο ρυθμό που παιανίζει η «κυβερνητική μπάντα», εκτελεί με κάθε λεπτομέρεια τη χορογραφία και δεν αφήνει ποτέ το σώμα του να βγει έξω από αυτή. Είναι ο πλέον ακατάλληλος σ’ αυτό που κάνει αλλά ταυτόχρονα και ο μοναδικός που το κάνει τόσο χάλια ώστε να φαίνεται κωμικό.
Η σκηνή όπου κάθιδρος αρπάζει το μικρόφωνο και με δραματικό ύφος προσπαθεί να εμψυχώσει όσους πήγαν να τον θαυμάσουν στο ΚΑΠΗ της Ηλιούπολης, φωνάζοντας με την χαρακτηριστική φωνή του ότι όλοι αυτοί που τον αποδοκίμαζαν είναι «τραμπούκοι της δεξιάς» οι οποίοι θέλουν να «αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης», είναι όλα τα λεφτά ή όπως θα έλεγε και ο τηλεοπτικός του κλώνος «όλα τα μαλλιά». Αν συνεχίσει έτσι, θα χάσουμε ό, τι μαλλί μας έχει αφήσει ο Παπακωνσταντίνου.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!