About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εμείς πότε...;;;

Χιλιάδες κόσμου έχουν μαζευτεί σε μια από τη μεγαλύτερη και κεντρικότερη πλατεία της Μαδρίτης, την Πουέρτα δελ Σολ, διαδηλώνοντας για την οικονομική κρίση.



Τις τελευταίες μέρες η πλατεία θυμίζει την αιγυπτιακή πλατεία Ταχρίρ, καθώς κυρίως νεαροί Μαδριλένοι βρίσκονται εκεί μέρα νύχτα. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, ιδιαίτερα της Ανδαλουσίας.
Η αρχή έγινε το βράδυ της 15ης Μαΐου, και το «Κίνημα 15-Μ» ήταν γεγονός. Χθες βράδυ στην πλατεία βρίσκονταν περίπου 4.000 άτομα, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ενώ ακόμα παραμένουν εκεί σε σκηνές περίπου 400 άτομα.
Νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το βράδυ και για κάθε βράδυ μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου, ημέρα τοπικών εκλογών.
Οι διαδηλωτές ξεκαθαρίζουν ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, δεν υποκινούνται από κανέναν και ότι η όλη η κινητοποίηση ουσιαστικά διοργανώθηκε από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.
Κυκλοφορεί, πάντως, μια διακήρυξη γνωστή ως «plataforma Democracia Real Ya», ενώ γκρουπ έχουν ήδη δημιουργηθεί και στο Facebook. Πολλοί διάσημοι της Ισπανίας, κυρίως καλλιτέχνες, έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό του κινήματος. Βέβαια, όπως πάντα, υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις όπως μια ηλικιωμένη που κατηγόρησε τους νεαρούς ότι «τους πληρώνει η Αριστερά για να διαδηλώνουν».
Ο Τύπος και τα Μέσα Ενημέρωσης της Ισπανίας καλύπτουν το γεγονός με την El Pais να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις κινητοποιήσεις, ενώ η πιο συντηρητικές εφημερίδες αναρωτιούνται «διαμαρτυρία γιατί;». Η εφημερίδα ABC δίνει μάλιστα και τη σύνθεση των συγκεντρωμένων: άνεργοι, νέοι, φοιτητές, εχθροί του συστήματος, νοικοκυρές και συνταξιούχοι... 

Πηγή: www.aek365.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο ερώτημα: Ποτέ!!!

vouliazoume είπε...

Εγώ πάλι γιατί βλέπω πως είναι κοντά η μέρα...;

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!