About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απογραφή και λαθρομετανάστες...

ΕΡΩΤΗΣΗ
 
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 
Εύλογα ερωτήματα όσον αφορά την εγκυρότητα του αριθμού των λαθρομεταναστών που διαμένουν στη χώρα μας, προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών. Οι απογραφείς καλούνται να καταγράψουν τον πληθυσμό της χώρας μας, μεταβαίνοντας στο χώρο κατοικίας των πολιτών. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο να γίνει για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στοιβαγμένοι ανά δεκάδες σε διάφορους χώρους.
Μετά και τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας με τη δολοφονία του Έλληνα οικογενειάρχη, η κατάσταση κρίνεται άκρως επικίνδυνη για τη ζωή των απογραφέων να μεταβούν σε αυτούς τους χώρους. Ακόμη και αν τολμήσουν κάποιοι απογραφείς να μεταβούν εκεί, συναντούν την άρνηση των λαθρομεταναστών να συνεργαστούν μαζί τους, καθότι δεν γνωρίζουν την όλη διαδικασία και δεν πείθονται για το σκοπό της.
Είναι αυτονόητο ότι το μέτρο του σημειώματος με τον αριθμό του τηλεφώνου του απογραφέα, ώστε να επικοινωνήσει μαζί του ο απουσιάζων ένοικος δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή στην περίπτωση των λαθρομεταναστών. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι απογραφείς να μην καταγράφουν δικαιολογημένα τους λαθρομετανάστες ή να προχωρούν σε συμπλήρωση των ερωτηματολογίων με πρόχειρα και εικονικά στοιχεία. Κατά συνέπεια, από την έναρξη ακόμη της διαδικασίας της απογραφής, τίθεται σε αμφισβήτηση ο πραγματικός και έγκυρος αριθμός των λαθρομεταναστών που θα καταγραφούν. 
 
Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Έχετε σκεφτεί αυτές τις παραμέτρους κατά το σχεδιασμό της διαδικασίας της απογραφής;
2. Θεωρείτε ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που θα παρουσιαστεί θα είναι έγκυρος και πως το διασφαλίζετε αυτό;
3. Έχετε σκοπό να αναφέρετε μετά ως επίσημο αυτό τον αριθμό των λαθρομεταναστών, ο οποίος θα είναι αναμφίβολα ψευδής και σαφώς μικρότερος από τον πραγματικό;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και παντελώς αγράμματος, έκανε και μια σωστή ερώτηση

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!