About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κοσμοσυρροή στα Θρακικά Μετέωρα την Κυριακή 8 Μαΐου με τον ΕΟΣ Κομοτηνής


Μεγάλο πλήθος μελών και φίλων του Ορειβατικού Συλλόγου συγκεντρώθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Μαΐου, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στον ορεινό όγκο του Ιάσμου και συγκεκριμένα τη διαδρομή που οδηγεί από τη διαστάυρωση για Τρίκορφο, Μελίταινα στον ερειπωμένο οικισμό της Αστραίας κάτω από τα Θρακικά Μετέωρα.


37 άτομα, παλιά μέλη του συλλόγου, νέοι φίλοι του βουνού καθώς και άτομα που για πρώτη φορά ακολουθούσαν το σύλλογο σε μια από τις πορείες του, απόλαυσαν τη διαδρομή σε ένα ξεχωριστής ομορφιάς τοπίο, είδαν από μακριά τα άγρια άλογα που ζουν στην περιοχή, περπάτησαν κατά μήκος του ποταμού Κομψάτου μαγεμένοι από τους βραχώδεις σχηματισμούς, που σχηματίζουν πέτρινες παραλίες και από τα σχέδια των απόκρημνων βράχων,

πέρασαν από παλιά μουσουλμανικά νεκροταφεία, που αποτελούν πλέον μνημεία ιστορικής αξίας, αντίκρυσαν με θλίψη τα ερείπια των πετρόχτιστων σπιτιών της Αστραίας, που γκρεμίζονται και εξαφανίζονται με το πέρασμα του χρόνου και κατέληξαν να ατενίζουν την καταπράσινη πεδιάδα σκαρφαλωμένοι στα Θρακικά Μετέωρα, που δεσπόζουν επιβλητικά στο χώρο.


Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε έξι περίπου ώρες. Η ομάδα συναντήθηκε κατά την άνοδό της στους βράχους με μικρή ομάδα του ορειβατικού συλλόγου Ξάνθης, που βρισκόταν ήδη στο δρόμο της επιστροφής.

Επόμενη δραστηριότητα του συλλόγου, είναι η εξόρμηση του στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης στις 13-15 Μαΐου, όπου θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή του όρους Μπέλλες (ή Κερκίνη) σε υψόμετρο 2.031 μέτρων. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!