About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Περισσότεροι από 100.000 Αγανακτισμένοι τώρα στο Σύνταγμα!!!

Το αδιαχώρητο συμβαίνει στην πλατεία Συντάγματος καθώς περισσότεροι από 100.000 πολίτες δείχνουν ότι είναι "Αγανακτισμένοι" για 5η συνεχόμενη μέρα...
  




Oι πολίτες συνεχίζουν να μαζεύονται και να διαδηλώνουν, ενώ πολλοί έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά. Εκατό ευρωπαϊκές πόλεις σε 26 χώρες οργανώνουν τη δική τους ταυτόχρονη ειρηνική διαμαρτυρία την Κυριακή.
 
Πάνω από 100.000 πολίτες μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα ενώ, είναι πλέον και οργανωμένοι: ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης αλλά και ιατρείο έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των Αγανακτισμένων.

Κεντρικό σύνθημα "μαζί τα φάγανε, μαζί να φύγουν."

Εντυπωσιακό είναι ότι έφτιαξαν και τοιχοκόλλησαν σχεδιάγραμμα με το οποίο ενημερώνουν για το πού βρίσκεται κάθε ομάδα.
 
Επιπλέον, αναρτήθηκε από τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook και πρόταση με συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα εξής: "έξω το ΔΝΤ, άρση της βουλευτικής ασυλίας, επιτροπή χρέους, δίκη για εσχάτη προδοσία στους υπεύθυνους" κ.α.
Πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν όλη τη νύχτα του Σαββάτου στο Σύνταγμα ώστε να είναι έτοιμοι για την επόμενη “μεγάλη μέρα”. Όμως, το πρωί τους ξύπνησαν παραγωγοί που είχαν προγραμματίσει έκθεση ελληνικών προϊόντων στον ίδιο χώρο. Έτσι, ο δήμος Αθηναίων κάλεσε για "μετακόμιση" της έκθεσης ελληνικών προϊόντων κι έτσι οι παραγωγοί μεταφέρθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κάθε ηλικίας άνθρωποι φωνάζουν διάφορα συνθήματα όπως κλέφτες”, “να καεί η Βουλή, ενώ κρατούν και γράμματα με τη φράση η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια

Την ίδια στιγμή, οι πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων έχουν ήδη ξεκινήσει να δέχονται τα πρώτα κύματα των “Αγανακτισμένων” οι οποίοι θα διαδηλώσουν για την εναντίωση τους απέναντι στα μέτρα λιτότητας αλλά και την ανεξέλεγκτη ανεργία. 
 
Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας όποια και αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μία φωνή”, αναφέρουν οι Ευρωπαίοι στις σελίδες facebook και twitter, ενώ σε μια μόνο από αυτές έχουν δηλώσει συμμετοχή 77.800 άτομα. 

Οι αγανακτισμένοι Έλληνες νιώθουν πλέον την πλατεία Συντάγματος σαν το σπίτι τους.
Προσπαθούν να είναι όσο πιο άνετα γίνεται καθώς δεν έχουν πρόθεση να φύγουν και να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Μάλιστα δύο από αυτούς αποφάσισαν να το ρίξουν στο...τάβλι!

    

 Πηγή: www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!