About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Αναζήτηση υλικού για την άδικη σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του Μιχάλη Προδρόμου

Ο Μιχάλης Προδρόμου, επιστημονικός υπεύθυνος της WWF Ελλάς για θέματα ενεργειακής πολιτικής ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011 στο κέντρο της Αθήνας. Τα ακόλουθα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία σε βάρος ενός αθώου πολίτη.





Ο Μιχάλης έφυγε με το ποδήλατό του από το γραφείο της WWF που βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων στο Σύνταγμα το βράδυ της Τετάρτης, με κατεύθυνση το σπίτι του στο Κουκάκι. Όταν έφτασε στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος της οδού Μακρυγιάννη, έπεσε πάνω σε άντρες των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, που εκείνη τη στιγμή έκαναν έφοδο και άρχισαν να κυνηγούν τον Μιχάλη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Μιχάλης έτρεξε να προφυλαχθεί σε κάποιο εστιατόριο, όπου μπήκαν τα ΜΑΤ, χτύπησαν αδιάκριτα πελάτες και μέλη του προσωπικού που βρίσκονταν εκεί, και στη συνέχεια συνέλαβαν το Μιχάλη, τον ξυλοκόπησαν και τον πήγαν στη ΓΑΔΑ. Ενδεικτικό της μανίας των ΜΑΤ είναι ο βανδαλισμός του ποδηλάτου του.

Μετά από μία εξευτελιστική παραμονή στα κρατητήρια, την Παρασκευή 1 Ιουλίου, ο Μιχάλης παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια, αντιμετωπίζοντας ανήκουστες κατηγορίες, καθώς και ψευδείς καταθέσεις των αστυνομικών. Ανάμεσα σε άλλα, την κατάθεση ενός αστυνομικού ότι είδε το Μιχάλη μία ώρα και 20 λεπτά πριν τον συλλάβουν, να πετάει πέτρες κάπου στην Αμαλίας, και αφού δήθεν τον αναγνώρισε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον συνέλαβε!

Στην πραγματικότητα, ο Μιχάλης εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο με τους συναδέλφους του, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι. Φυσικά υπάρχουν μάρτυρες από τη στιγμή της σύλληψής του, οι οποίοι βεβαιώνουν κατηγορηματικά ότι όχι μόνο δεν είχε ανάμιξη σε αξιόποινες πράξεις, αλλά και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα όπως και οι ίδιοι που προσπάθησαν να τον προστατέψουν.

Σε όλη αυτήν την παράλογη σύλληψη ενός αθώου πολίτη, ήρθε να προστεθεί μια ακόμη «παρατυπία». Κατά τη διαδικασία, οι δικηγόροι του Μιχάλη διαπίστωσαν ότι πλαστογραφήθηκε το αρχικό κατηγορητήριο που του είχε απαγγελθεί. Έτσι, επιδιώχθηκε να μεταβληθεί η κατηγορία που του απαγγέλθηκε από πλημμέλημα σε κακούργημα. Αυτό τέθηκε σε γνώση της ανακρίτριας και ο Μιχάλης με τους δικηγόρους του υπέβαλαν μήνυση που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί το επιστέγασμα της άδικης και παράλογης μεταχείρισης του Μιχάλη Προδρόμου.

Τη Δευτέρα πρόκειται να ζητήσει ιατροδικαστική εξέταση, για τις κακώσεις από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τη διμοιρία των ΜΑΤ που τον συνέλαβαν.

Σε μια κοινωνία που χρειάζεται όσο ποτέ την αποχή από κάθε μορφής βία, οι ατεκμηρίωτες συλλήψεις αθώων πολιτών και η δηλητηρίαση της Αθήνας με χημικά από την Αστυνομία λειτουργούν καταστρεπτικά για όλους.

Ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές και την απονομή δικαιοσύνης.

Όποιος έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε πληροφορία ή υλικό (βίντεο ή φωτογραφίες) από τα γεγονότα στην Αρεοπαγίτου την Τετάρτη 29.06.11 μεταξύ 20.00-21.00 παρακαλείται θερμά να επικοινωνήσει με το mail syllipsi29.06@gmail.com



Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=7715

http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/η
-«ανήκουστη-και-τραγελαφική»-σύλληψη-του-μιχάλη-πρόδρομου

http://tvxs.gr/news/ελλάδα/στην-ανακρίτρια-παρουσιάστηκε-ο-μιχάλης-προδρόμου-του-wwf-ελλάς-που-ξυλοκοπήθηκε-από-αστ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!