About

"Φτηνά τη Λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε. Όσοι την πήραν χάρισμα τη χαράμισαν."
Μενέλαος Λουντέμης


Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

H μαφία των τοκογλύφων χτύπησε Κανάκη και Νικολαΐδη!

Διαβάστε πώς ο πρώην ποδοσφαιριστής και ο γνωστός παρουσιαστής εμπλέκονται με το κύκλωμα τοκογλυφίας.Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαΐδης, φέρεται ότι ήταν θύμα της σπείρας των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επί χρόνια λυμαίνονταν την συμπρωτεύουσα και όχι μόνο, οδηγώντας επιχειρηματίες στην απόγνωση και σε κάποιες περιπτώσεις και στην αυτοκτονία.
Σύμφωνα με αποσπάσματα της δικογραφίας που δημοσίευσε η εφημερίδα "Έθνος", ο Ντέμης Νικολαΐδης μιλούσε συχνά με τον Α. Μελέτη, ο οποίος τον αποκαλούσε "Κοντό" ή "Ντέμη".
Όπως προκύπτει από τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο πρώην ποδοσφαιριστής δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη, ποσό 350.000 ευρώ, πληρώνοντας κάθε μήνα 51.800 ευρώ.
Το αρχικό επιτόκιο ήταν 10%, ωστόσο ο Ν. Νικολαΐδης, αποδείχθηκε συνεπής στις υποχρεώσεις του και τελικά μειώθηκε στο 6,5%.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ντέμης Νικολαΐδης κατάφερε να αποπληρώσει το ποσό, ωστόσο για τα 350.000 ευρώ που δανείστηκε, επέστρεψε στους τοκογλύφους....620.000 ευρώ!
Μάλιστα, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Νικολαΐδης, ζήτησε εκ νέου δάνειο, αγνώστου ποσού, χωρίς να διαπιστωθεί αν πράγματι το πήρε.
Πηγή: News247

Οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος για την υπόθεση των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μετά την εμπλοκή του Ντέμη Νικολαϊδη στην υπόθεση τοκογλυφίας, ένας ακόμη στόχος τους ήταν ο δημοφιλής παριουσαστής του "Ράδιο Αρβύλα", τον οποίο είχαν αναλάβει τα αδέλφια Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος και Νίκος Μελέτης που διοικούσαν αυτό το κομμάτι της εγκληματικής κοινοπραξίας.
Τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες.Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής "προστασίας", αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης - ο Θωμάς Ψωμάς, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα "Ψωμάς", "Θωμάς", "Μάκης" και "Σαμψών"- φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί "Angels", το οποίο ανήκει στον γνωστό τηλεοπτικό αστέρα, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος: Να εισπράττει χρήματα κατ' εντολή του Μελέτη από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι φορές που ήταν παρών στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία τους, σε ότι αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον "έλεγχο" του "προστατευόμενου" καταστήματος.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso 

1 σχόλια:

Tasoula είπε...

Καλημερα, φιλε μου. Μαλλον επαληθευομαι με τα οσα προκυπτουν περι 'ΙΕΡΑΣ' συμμαχιας......Παπιστας...οικοπεδα Βατοπεδιου....κλπ

Δημοσίευση σχολίου

Προτιμήστε να γράφετε ελληνικά κι ας κάνετε ορθογραφικά λάθη!
Είμαστε Έλληνες, έχουμε τη δική μας γλώσσα...
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!